Momentka ze zápasu Hradec Králové (bílá) vs Slavia.

Momentka ze zápasu Hradec Králové (bílá) vs Slavia. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Basketbalové semifinále je tu, pro basketbalistky Hradce dřív, než čekaly

  • 1
Ne vlastní vinou o den dříve, než čekaly a než bylo původně určeno, vstoupí v pondělí basketbalistky Sokola ZVU Strojírny Hradec Králové do semifinálové série ligy žen. V boji o postup do finále, kam se loni propracovaly, je čeká úvodní duel v Nymburce (18 hodin).

Původně se tamtéž mělo hrát až v úterý, ale soupeř neměl volnou halu, a vedení soutěže tak termín zápasu direktivně nařídilo už na pondělí.

„Mrzí nás to, protože jsme měli čtvrtfinálovou sérii delší než Nymburk a vzhledem k drobným šrámům některých hráček by se nám každý den hodil,“ uvedl prezident hradeckého klubu Miroslav Volejník.

Hradecké lvice si semifinále s Nymburkem zopakují přesně po roce. Loni přes něj prošly a poprvé v historii si zahrály o titul, letos to ale podle všeho budou mít mnohem těžší.

Nymburk totiž v základní části prohrál pouze jediné utkání s mistrovským USK Praha a bilance vzájemných soutěžních duelů s Hradcem má v této sezoně 3:0.

V úterý se rozjede druhá série mezi USK Praha a Karou Trutnov. Hraje se v Praze, na domácích hřištích se družstva Hradce a Trutnova představí ve čtvrtek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž