Lukáš Palyza (23) z Nymburka brání v zápase se Zaragozou rozehrávače Dylana...

Lukáš Palyza (23) z Nymburka brání v zápase se Zaragozou rozehrávače Dylana Ennise. | foto: Basketball Champions League

Kdo bude první? Výhra nad Zaragozou přiblíží Nymburk střetu s Bohačíkem

  • 0
Nymburští basketbalisté uzavřou osmifinálovou fázi Ligy mistrů v dohrávce 4. kola doma proti Zaragoze a bude se hrát o konečné první místo ve skupině L. Oba celky mají čtyři výhry a jednu porážku, pořadí tak ovládne vítěz. Vyplyne z toho pro něj výhoda nasazení při losu pro Final Eight, kam si zajistily oba týmy postup minulý čtvrtek. Duel začne v 18:30, přímým přenosem jej vysílá Nova Sport1.

Nymburk prohrál před týdnem v Zaragoze 71:90, ale slavil postup spolu se španělským soupeřem díky vítězství Bambergu nad Sassari. Na hřišti italského celku tým kouče Orena Amiela v úterý zvítězil 91:73 a vyrovnal se bilancí vedoucí Zaragoze. Díky tomu se smazala výhoda skóre ze vzájemného zápasu a Nymburku stačí k prvenství jakýkoliv úspěch.

„Výhrou nad Sassari se nám ještě více otevřela vrátka na první místo ve skupině. Trenér o tom mluvil už po utkání ve Španělsku. My si snažíme dávat před sebe dílčí cíle a tohle je jeden z nich. Věřím, že se o výhru porveme a Zaragozu přehrajeme. Ukázali bychom tím i ostatním soupeřům ve Final Eight svou sílu,“ uvedl křídelník Petr Šafarčík.

Vítěz skupiny při losu, jehož termín by měl být oznámen v pátek spolu se jménem hostitele závěrečného turnaje, půjde ve čtvrtfinále na týmy ze druhých míst ostatních tří skupin, druhý tým na jednoho z vítězů ostatních skupin.

Jakub Tůma rozjíždí útok Nymburka v zápase se Sassari.

Už nyní je jasné, že pokud by byl Nymburk druhý, narazil by na jednoho z trojice Hapoel Cholon, Lenovo Tenerife a BC Nižnij Novgorod. 

Naopak prvenství ve skupině by znamenalo potenciální soupeře pro čtvrtfinále Pinar Karsiyaka Izmir, obhájce titulu San Pablo Burgos a SIG Štrasburk s bývalým hráčem Středočechů a českým reprezentantem Jaromírem Bohačíkem. Ten ve středu pomohl k postupu přes Türk Telekom Ankara 21 body.

@sigstrasbourg postupuje do čtvrtfinále @basketballcl! A jedním z hlavních důvodů je dnešní výkon @bohacik17 - 26 min, 21 bodů, 8/6 za 2 body a 4/3 za 3 body. Gratulujeme

7. dubna 2021 v 20:17, příspěvek archivován: 8. dubna 2021 v 11:58

„Podruhé za sebou jsme ve Final Eight a to v konkurenci týmů z Německa, Itálie, Turecka je opravdu skvělý úspěch pro náš klub. Za to si hráči zaslouží velké uznání. Práce pro nás ale nekončí, ještě se hraje o první místo a o to se porveme ve čtvrtek proti Zaragoze,“ prohlásil kouč Amiel.

Nymburk po předchozí karanténě dokončí sérii čtyř utkání v Lize mistrů během deseti dnů. Minulý týden v úterý ještě hrál před duely v Zaragoze a v Sassari v bosenském Laktaši s Bambergem. 

Stále nemůže počítat s belgickým rozehrávačem Retinem Obasohanem, o startu Jerricka Hardinga se rozhodne až těsně před zápasem. Oslabená ale bude i Zaragoza, která má na marodce islandského obra Tryggviho Hlinasona a rozehrávače Rodriga San Miguela.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž