Momentka ze zápasu New Mexico - Nevada. Lindsey Drew (14) uklouzl v souboji s...

Momentka ze zápasu New Mexico - Nevada. Lindsey Drew (14) uklouzl v souboji s domácím Elijahem Brownem. | foto: AP

I nemožné je možné: trojková kanonáda v poslední minutě smazala 14 bodů

  • 5
Dějiště tohoto basketbalového zázraku se jmenuje The Pit. Jáma. Jáma, kterou si v Albuquerque proti New Mexicu vykopali hosté z Nevady, byla hodně hluboká. Ale oni se z ní dokázali vyhrabat. A zapsali se do paměti mnohým fanouškům zámořské univerzitní soutěže NCAA.

Vlčímu souboji mezi Lobos a Wolf Pack vévodili domácí jedenáct minut před koncem o 25 bodů. A ještě 64 sekund před vypršením čtyřicáté minuty to bylo o 14 bodů.

08.ledna 2017 v 07:58, příspěvek archivován: 10.ledna 2017 v 14:18

Nevada was down 25 points with 11 minutes left; down 19 with 4:27 left; down 15 with 2:42 left; down nine with 49 seconds left. Impossible.

Ale pak začali hostům z Nevady padat na ruletě samé trojky!

Jednou Charliemu Tooleymu, dvakrát Marcusi Marshallovi, pak jednou Jordanu Carolineovi a pak zase dvakrát Marcusi Marshallovi. Tenhle sporý chlapík s číslem 1 na zádech je nejspíš velký klikař. Obě závěrečné střely proměnil s ohromnou dávkou štěstí - v pádu a o desku.

Ovšem Marshall se prý na takové „náhodné“ pokusy specializuje. „Při jeho střelách si kolikrát stihnete říct: Ale ne... Ano!“ představuje jednoho ze svých klíčových hráčů trenér Eric Musselman, který působil několik sezon v NBA.

Nevada tímhle stylem dokázala zápas dostat do prodloužení.

Smazat jedenáctibodový odstup v poslední minutě, to je druhý nejlepší výkon historie NCAA. Zaostává jen za duelem z loňského play-off, ve kterém Texas A&M za 60 sekund vynulovali dvanáctibodové vedení Northern Iowy.

A aby byl zmar domácích Lobos dokonán, Wolf Packu ještě jedna velkolepá trojka zůstala do extra pětiminutovky. Jordan Caroline rychle přešel polovinu, napřáhl a stanovil konečné skóre zápasu na 104:105.

Svůj osobní účet završil na 45 bodech, k nim připojil i 13 doskoků.

Hosté, kteří hráli bez několika zraněných, už příběh nepokazili. Sice ještě měli 2,9 sekundy na odpověď, kloudné zakončení však nevymysleli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž