Jan Slowiak

Jan Slowiak | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Nesmíme mít ve hře hluchá místa, říká pardubický kouč před Nymburkem

  • 0
Bude to pro ně druhé utkání letošní sezony proti soupeři z absolutní české špičky. Proti tomu nejsilnějšímu. Pardubičtí basketbalisté totiž yrážejí do Nymburka, kde vyzvou obhájce titulu z loňské sezony.

Středočeši na jaře slavili už osmý triumf v řadě, když porazili 4:2 na zápasy Prostějov. Poražený finalista z Hané nedávno Pardubicím přichystal jejich druhou porážku v sezoně. Tu první jim uštědřily slovenské Levice.

"Bude to pro nás cenný zápas v tom, že poznáme, kam jsme se v naší hře posunuli," říká před duelem s Nymburkem trenér pardubické Beksy Jan Slowiak.

Především půjde o to, zda Pardubice budou schopny odolat nátlakové obraně, kterou Nymburk často oponenty svírá do kleští, ve srovnání s přípravnými zápasy. Na přípravné utkání se středočeským týmem Slowiak a spol. právě dobré vzpomínky nemají. Začátkem září Beksa utrpěla v Nymburce debakl rozdílem více než jedné třídy: 58:96.

"Hodně důležité bude zvládnout první čtvrtinu," je si vědom kouč. Proti Opavě, Levicím, Kolínu, Prostějovu, Svitavám i Ostravě Východočeši úvodní část hry prohráli. Z deseti odehraných kol tedy ve více než polovině případů.

"V průběhu celého utkání nesmíme mít hluchá místa a propady. Nesmí se nám stát, že nakumulujeme několik ztrát do krátkého úseku a nedostaneme se ke střelbě," dodává trenér. Tolik plán.

Naplnit ho ale bude věc druhá a Pardubice to budou mít o to složitější, že stále netrénuje zraněný pivot Zbyněk Pospíšil a na marodku přibyl stříbrný medailista z letního mistrovství Evropy do 16 let Martin Peterka. Ten si odnesl šrámy z víkendového utkání extraligy kadetů proti Zlínu a jeho start v Nymburce za pardubické "áčko" je ohrožen.

Zápas domácího Nymburka s Pardubicemi začíná v 18 hodin.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon