Prostějovský trenér Zbyněk Choleva radí lavičce.

Prostějovský trenér Zbyněk Choleva radí lavičce. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Nedávali jsme a Pardubicím narostla křídla, mrzí kouče Prostějova

  • 1
Všechno, co prostějovští basketbalisté měsíc trpělivě budovali v poháru EuroChallenge, jim odvál středeční duel v Pardubicích. Po porážce 84:98 přišli o druhou pozici a k postupu má teď blíž jejich východočeský rival.

Orli si s Pardubicemi v letošní sezoně poradili v lize i poháru, do třetice všeho dobrého však pro ně neplatilo. Prohrávali od úvodního hvizdu, v poločase už o hrozivých 18 bodů.

"Hlavně v obraně jsme nehráli dobře a nedařilo se nám na doskoku," všiml si kouč BK Prostějov Zbyněk Choleva. V této jindy pro Orly silné činnosti tentokrát prohráli 20:38.

"Kromě Petersona jsme se nedokázali prosadit, ten ale zase nasbíral rychle fauly. Arnold byl na nás příliš rychlý a k tomu se brzy rozstřílel Hampton," dodal kouč.

K udržení druhého místa by jeho týmu stačila i porážka o pět bodů, nejblíže k ní byl ve 24. minutě, kdy stáhl na 57:48. "Měli jsme spoustu dobrých pozic, ale nedávali jsme. Pardubicím hrozně narostla křídla, dobře spolupracovali, a když jsme vytáhli obranu výš, trestali nás rychlými protiútoky," přiznal bezradně trenér Choleva.

V závěru se sice Orli rozstříleli, ani trojky Eitutavičiuse však domácí nepřivedly do problémů. Výtečným výkonem důrazně nakročily k postupu, který mohou potvrdit v posledním kole v Goverle. Orlům nezbývá než spoléhat se na zázrak v Roanne.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž