Pavlína Jirková (vlevo) z Pardubic doskočila míč přes Janou Houdkovou z

Pavlína Jirková (vlevo) z Pardubic doskočila míč přes Janou Houdkovou z Karlových Varů. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Nedáme kůži zadarmo, vzkazuje pardubický kouč směrem k VŠ Praha

  • 0
V úvodním zápase nového roku přivítají basketbalistky pardubické Studánky ve sportovní hale Dašická pražský celek VŠ. Zápas sedmnáctého kola Excelsior ŽBL začíná v 18 hodin.

"Vloni jsme jednou vyhráli, chtěli bychom se o to kvalitním výkonem znovu pokusit. Jsme kompletní, chybí pouze Catalina De La Quintanová, která ještě nepřiletěla z Chile. Na zápas se po vánoční pauze těšíme," říká pardubický kouč Roman Chocholouš. Aktuálně čtvrtý tým tabulky má na kontě jedenáct výher, což je přesně o deset více, než domácí tým, který je předposlední.

V úvodním měření sil si Studánka z Prahy odvezla prohru o dvaadvacet bodů. Ještě v poločase byl však zápas vyrovnaný (30:25), až o jedenáct bodů prohraná třetí desetiminutovka rozhodla o osudu zápasu, který VŠ Praha vyhrála 79:57.

Ohromný rozdíl byl hlavně na doskoku, kde dominovala 195 cm vysoká Petra Reisingerová, která sama zaznamenala 22 doskoků, a tým vysokoškolaček tuto statistiku ovládl poměrem 51:31.

"To je náš hlavní úkol, ubránit právě Reisingerovou a naší odchovankyni Káťu Bartoňovou. V zápase s Hradcem Králové dávala 32 bodů, což bychom od ní neradi inkasovali," říká trenér Chocholouš.

Pardubické hráčky opět nastoupí proti výškové převaze. "Snažíme se o aktivní obranu, zdvojujeme a před doskokem musíme soupeřky na zádech odtlačit od koše a získat míč na doskoku. Ale proti vysokým hráčkám je to těžké," dodává Chocholouš a pokračuje, "Budeme rotovat jen osm hráček, holky jsou více ve hře a nevychladnou. Navíc doma se nám docela daří, takže nedáme kůži zadarmo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž