Allen Iverson

Allen Iverson | foto: Reuters

Nebolí mě noha, ale zadek. Protože sedím na střídačce, zlobí se Iverson

  • 2
Nadával rozhodčím a platil za to pořádné pokuty. Jeho bodyguard ztloukl chlápka v baru a on to musel řešit u soudu. Trucoval kvůli svému kouči a nechodil na tréninky. Dobře, ale pořád hrál a zářil. Zato teď basketbalový rebel a míčový génius Allen Iverson přemýšlí, že se sportem sekne.

"Nemám žádné problémy s nohou. Mám problém se svým zadkem, který příliš dlouho sedí na lavičce," ulevil si Iverson poté, co odehrál svůj první zápas za Memphis a byl na palubovce jen 18 minut. Pak přišly další dva zápasy, z nichž zase valnou část nehrál.

A přidal další jízlivé komentáře: "Nejsem typ pro sezení na lavičce. Očividně mě získali z nějakého důvodu a za 13 let mé kariéry jistě měli hodně příležitostí vidět, co umím. Tedy když hraju basketbal." Pak Iverson po dohodě s majitelem Grizzlies, kam v létě slavně přišel, tým opustil a odjel domů "řešit soukromé věci".

A právě ty spolu s jeho znechucením můžou vést ke konci Iversonovy kariéry, napsal podle svého zdroje deník Commercial Appeal.

Páni, to by bylo bláznivé! Iverson přišel do NBA jako jednička draftu a hned byl nováčkem roku, celkem desetkrát se dostal do All-Stars týmu, čtyřikrát byl nejlepším střelcem ligy. A vždy k tomu přidal důsledky svého divokého mládí a nespoutané povahy: ostrá slova, scény, skandály.

Jenže hrál. Teď ho od letního přestupu trápila kolenní šlacha, a když se konečně dostal do týmu, trpí jako náhradník. "Ale nemyslím si, že skončí. To bych to věděl jako první," ohrazuje se majitel Memphisu Michael Heisley. "Kdyby to udělal, budu neuvěřitelně zklamaný." Ale popravdě: možná by to vlastně byl docela stylový konec basketbalového průšviháře.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž