Pavel Slezák (u míče) ze Svitav najíždí ke koši Olomoucka kolem Marka Sehnala...

Pavel Slezák (u míče) ze Svitav najíždí ke koši Olomoucka kolem Marka Sehnala (6) a Charlese Mitchella (0). | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Na Hanáky s týmovou hrou. Svitavy chtějí ubránit křídelníka Palyzu

  • 0
Pokusit se ubránit křídelníka Lukáše Palyzu, který v průměru dává 21,3 bodu na utkání, a v Kooperativa NBL je tudíž top střelcem. To bude jedna z priorit svitavských basketbalových Turů ve středečním utkání, v němž od 18 hodin v hale Na Střelnici hostí šesté Olomoucko.

„Chceme pokračovat ve vítězné šňůře,“ připomíná nedávné úspěchy v Hradci Králové a v Ostravě rozehrávač v tabulce průběžně čtvrtých Turů Marek Welsch.

„Je naší povinností využít domácího prostředí, a pokud budeme hrát týmový basket jako poslední dva zápasy, tak o naší výhře nepochybuji,“ prohlašuje sebevědomě.

Hanáci, jež vede srbský kouč Predrag Benaček, naposledy přehráli o šest bodů nováčka z Hradce. Stejně jako pro Svitavy to i pro ně bude poslední utkání před reprezentační přestávkou, ve které se Česko mimo jiné v pátek 30. listopadu od 18 hodin postaví v rámci kvalifikace na mistrovství světa Francii.

„Utkání uzavře první polovinu základní části. Čeká nás celek, který v létě výrazně obměnil kádr,“ říká kouč svitavských Turů Lubomír Růžička a vedle snajpra Palyzy vyzdvihuje i slovinské rozehrávače Pelka s Močnikem a Američany Dunanse, Douglase a Smitha.

„Do zápasu jdeme s cílem navázat na hru, která nás zdobila v utkání proti Ostravě. Musíme se vyvarovat hluchých pasáží a hrát s maximální koncentrací na obranné polovině. Očekávám těžký duel, ale věřím, že jsme i díky skvělému publiku doma schopni uspět,“ dodává svitavský trenér Růžička.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž