Charles Marquardt (vlevo) z Hradce Králové pod tlakem Martina Bašty a...

Charles Marquardt (vlevo) z Hradce Králové pod tlakem Martina Bašty a Stanislava Zuzáka z Jindřichova Hradce. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Je to obrovské zklamání, říká po sestupu jindřichohradecký kapitán Zuzák

  • 2
Tohle je pro jindřichohradecký basketbalový klub velká rána. Ve víkendové baráži o účast v nejvyšší soutěži mužů Jihočeši neuspěli. A to i přesto, že se na ni dlouho připravovali. Na jejich úkor si právo startovat mezi českou elitou v následující sezoně zajistili Královští Sokoli z Hradce Králové.

„Věřili jsme, že to udržíme. Je to obrovské zklamání,“ přiznal jeden z nejzkušenějších hráčů Jindřichova Hradce Stanislav Zuzák.

Jihočeši dokázali zvítězit v prvním zápase, který se hrál v pátek u Vajgaru, 96:93. Jenže tříbodový náskok se ukázal být málo. 

V odvetě totiž dlouho dominovali Východočeši. Po třetí čtvrtině vedli 73:57 a jen výborná čtvrtá část pomohla Jindřichovu Hradci k tomu, aby utkání dotáhl na rozdíl tří bodů 84:81, a hrálo se tak prodloužení. V něm však znovu byli lepší domácí, kteří celkově zvítězili 102:91.

Jindřichův Hradec tak přichází o nejvyšší basketbalovou soutěž po šesti sezonách, které v ní strávil. 

„Nechci se na nic vymlouvat, měli jsme je jako celek z nejvyšší soutěže přehrát. Co to bude znamenat pro basketbal v Jindřichově Hradci, nevím, to začneme řešit až teď. Já se budu rozmýšlet, jestli budu pokračovat jako hráč, nebo v jiné roli,“ dodal Zuzák.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž