Basketbalisté Boston Celtics si oblékli trička s číslem 17 k poctě nedávno...

Basketbalisté Boston Celtics si oblékli trička s číslem 17 k poctě nedávno zesnulého Johna Havlicka. | foto: AP

Havlickovo kouzlo podruhé nezabralo. Blazers potřebovali čtyři prodloužení

  • 15
Boston přišel o výhodné postavení v sérii druhého kola play off basketbalové NBA, když doma podlehl Milwaukee 116:123 a na zápasy prohrává 1:2. Před zápasem se vzpomínalo na zesnulého Johna Havlicka. Až čtvrté prodloužení rozhodlo o tom, že Portland porazil Denver 140:137 a vede 2:1 na zápasy.

Řecký adept na cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže Janis Adetokunbo přispěl svému Milwaukee k vítězství v Bostonu 32 body, 13 doskoky a osmi asistencemi.

Celtics se snažili Adetokunba zpomalit fauly, ale ani to nefungovalo. Řecký tahoun Bucks proměnil osm z 13 pokusů z pole, zbytek přidal z trestných hodů. Celkem rozhodčí odpískali 53 faulů, z toho 39 ve druhé půli, kdy se utkání rozhodovalo.

Po poločase vedli domácí o bod, ale třetí část patřila Bucks, kteří ji ovládli 40:31. V poslední dvanáctiminutovce vedení Milwaukee narostlo až na 17 bodů.

Adetokunbo i ve třetím zápase této sezony nastřílel v hale Bostonu přes 30 bodů. „Prostě jsem hrál pořád aktivně a snažil se útočit na koš, jak to po mně spoluhráči chtějí,“ řekl po utkání novinářům Adetokunbo. Náhradník George Hill dal 21 bodů, Khris Middleton nastřílel 20 bodů a Pat Connaughton 14 bodů..

Sestřih ze třetího zápasu série Boston - Milwaukee:

Autor 29 bostonských bodů Kyrie Irving si stěžoval, že rozhodčí jeho tým trestali často bezdůvodně a zpomalili tím hru ve druhém poločase, což Celtics nevyhovovalo. „Chvílemi to bylo až směšné,“ uvedl.

Hrdina Havlicek

Připomenutí Johna Havlicka, osminásobného šampiona NBA a někdejšího kapitána Celtics.

Kouč Brad Stevens našel jiný důvod porážky. „Prostě ve čtvrté čtvrtině zahráli na rozdíl od nás hodně dobře své útoky,“ konstatoval.

Jayson Tatum zaznamenal 20 bodů a 11 doskoků, Jaylen Brown dal 18 bodů, Al Horford 17 bodů a osmkrát doskočil a Marcus Morris má na kontě 16 bodů a osm doskoků.

Stejně jako před prvním zápasem série v Milwaukee se také v Bostonu vzpomínalo na legendárního Čechoameričana Johna Havlicka, dodnes nejlepšího střelce v historii Celtics, který zesnul 25. dubna. Ovšem zatímco v prvním případě Boston zvítězil, tentokrát se karta obrátila a výhodu domácí palubovky si vzali Bucks zpět.

Pocta Johnu Havlickovi v bostonské TD Garden:

Portland s Denverem ukázaly, že budou v sérii bojovat o každý centimetr. Třetí střet dotáhli do čtvrtého prodloužení, což se v play off NBA stalo poprvé od roku 1953.

Portland se po 68 minutách hry mohl radovat z vítězství díky trojce Rodneyho Hooda, po níž proměnil pouze jeden trestný hod srbský pivot hostůNikola Jokič.

Jednobodový náskok domácí v závěrečných pěti sekundách díky trestným hodům ještě navýšili.

Sestřih ze třetího zápasu série Portland - Denver:

C. J. McCollum za vítěze nasázel 41 bodů, přidal osm doskoků a čtyři zisky a Damian Lillard se postaral o 28 bodů plus osm asistencí. Rodney Hood zvládl 19 bodů. Double double má Enes Kanter (18 bodů a 15 doskoků) i Maurice Harkness (15 bodů a 10 doskoků).

Kanter zápas dohrával s poraněním ramene.

Denveru nebyl nic platný Jokičův triple double za 33 bodů, 18 doskoků a 14 asistencí. Srbský tahoun odehrál bezmála 65 minut z 68 možných a trenér Mike Malone se mu za takové nasazení po zápase omluvil. Vždyť se jednalo o největší vytížení hráče v zápase play off za posledních 66 let.

04.května 2019 v 08:55, příspěvek archivován: 04.května 2019 v 19:09

VIDEO: #Nuggets coach Mike Malone says he apologized to Nikola Jokic for playing him a game-high 65 minutes tonight... It's the most minutes played in an #NBAplayoffs game since 1953 ?? https://t.co/ZDY9Wpa0ph

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

#Nuggets coach Mike Malone says he apologized to Nikola Jokic for playing him a game-high 65 minutes tonight... It's the most minutes played in an #NBAplayoffs game since 1953 https://t.co/ZDY9Wpa0ph

Jamal Murray měl 34 bodů a devět doskoků, Will Barton se postaral o 22 bodů a devět doskoků a Paul Millsap o 17 bodů a 13 doskoků.

NBA, 2. kolo play off

Východní konference - 3. zápas:
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 116:123 (stav série 1:2)

Západní konference - 3. zápas:
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 140:137 po 4. prodl. (stav série 2:1)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž