Devin Booker (1) a Deandre Ayton (22) z Phoenixu oslavují během zápasu s New...

Devin Booker (1) a Deandre Ayton (22) z Phoenixu oslavují během zápasu s New Yorkem. | foto: AP

Hvězdy NBA bojovaly u počítačů. Prvním šampionem je střelec Booker

  • 1
Teď už začíná být jasné, proč jsou Phoenix Suns u dna NBA. Jak to asi mají jejich hlavní hvězdy s tréninkem, když tolik září u počítačových her? Devin Booker ovládl turnaj profesionálních basketbalistů ve hře NBA 2K, ve finále porazil svého klubového spoluhráče Deandreho Aytona.

Turnaj, jemuž se v uplynulých dnech věnovala i americká sportovní televize ESPN, měl ve vyhlášeném střelci Devinu Bookerovi hlavního favorita. Třiadvacetiletý Američan, kterému v NBA právě běží pětiletá smlouva na 158 milionů dolarů, je zároveň členem esportového týmu 100 Thieves a na sociální síti Twitch bývá často k vidění s konzolí.

V zápolení hvězd NBA uhájil své postavení, jedenadvacetiletého Deandreho Aytona zdolal 72:62 v prvním a 74:62 ve druhém zápase, před ním si poradil s Michaelem Porterem Jr., Ruiem Hačimurou a Montrezlem Harrellem

Momenty z finále mezi Devinem Bookerem a Deandrem Aytonem:

„Skvělý pocit. Sešli se talentovaní hráči. Ale od začátku jsem říkal, že si to o titul rozdáme já a Deandre,“ prohlásil Booker. „Už jsme spolu hráli dřív, je to rozhodně hráč,“ dodal premiérový šampion. 

Na boj s právě probíhající koronavirovou epidemií Booker vysoutěžil 100 000 dolarů, ty poputují charitativním organizacím Direct Relief a Arizona Food Bank Network.

S postupujícím turnajem se Booker ukázal také jako schopný trashtalker, slovními výpady soupeře ubíjel stejně úspěšně jako umem s konzolí. „Přestaň se doprošovat a hraj!“ nebo „Už jsem s tebou skoncoval, nebo chceš předstírat, že máš ještě šanci?“ vyslechl si jeho finálový rival.

Za hlavní hvězdu prvních kol byl ale obranář Patrick Beverley, u počítače stejně protivný jako na hřišti. Ve druhém kole si poradil s Andrem Drummondem, jenž mířil hodně vysoko. V semifinále však Beverleyho zchladil Ayton. 

Beverley zaujal jako ukecaný protivník, obdivu se mu dostalo také za vlastní portrét na zdi:

Japonský mladík Rui Hačimura, který to dotáhl do druhého kola, pro změnu pobavil vlastním podavačem ručníku a občerstvení. 

Kevin Durant, největší hvězda ze sestavy 16 přizvaných účastníků, velký dojem nezanechal, prohrál hned na úvod s Derrickem Jonesem Jr. Další miláček fanoušků Trae Young to dotáhl do druhého souboje, chuť si bude moci spravit na hřišti coby účastník televizního turnaje v basketbalové dovednostní soutěži H-O.R-S-E.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž