Jan Štěrba (v bílém) z Děčína se tlačí k pardubickému koši.

Jan Štěrba (v bílém) z Děčína se tlačí k pardubickému koši. | foto: Armex Děčín

Nastala absolutní euforie. Chatman trefil Pardubicím výhru nad vicemistrem

  • 0
Pardubičtí basketbalisté se udrželi na vítězné vlně ze závěru základní části. Přenesli si ji i do nadstavbové skupiny A1, kde v sobotu slavili úspěch v prvním zápase. Na palubovce Děčína zvítězili 79:76 a vyrovnali bilanci šestého USK Praha (12/11).

„Jsem velmi šťastný, že jsme hráli dobrou obranu, což bylo nejpodstatnější. Prošli jsme si těžkým obdobím, ale teď naopak všechno vypadá výborně,“ pochvaloval si kouč Beksy Vanja Miljkovič na klubovém webu s odkazem na sedmou výhru svého týmu v řadě včetně pohárového duelu s Hradcem Králové (85:59).

„Ukázali jsme, že můžeme hrát s každým a nemusíme se nikoho obávat. Jsme zpátky na pozici, kde jsme chtěli být, a míříme co nejvýše,“ dodal Miljkovič.

Vítězství v Děčíně se však rodilo doslova na poslední chvíli. Tři vteřiny před koncem se tříbodovou střelou z dálky prosadil Kameron Chatman (v utkání 18 bodů).

„Než jsem dostal míč od Vya (Tomáš Vyoral), říkal jsem si, že musím okamžitě střílet. Bez ohledu na to, kde míč chytím. Pak propadl obroučkou a ozval se klakson, mysleli jsme si, že zápas skončil. Byli jsme v absolutní euforii,“ popsal Chatman rozhodující momenty.

Domácí však dostali ještě jednu možnost na střelu, nicméně pokus Jana Štěrby Pardubicím radost nezkazil. „Jsem na náš tým hrdý, nebylo to jednoduché utkání, vítězství je pro všechny velkou odměnou,“ byl rád Chatman.

Příště jeho tým nastoupí v neděli od 17.30 doma proti Brnu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž