Pardubický rozehrávač Tomáš Vyoral jde po míči v zápase s Opavou, bojuje s ním...

Pardubický rozehrávač Tomáš Vyoral jde po míči v zápase s Opavou, bojuje s ním Jakub Slavík. | foto: František Mazáč

Makáme na obraně, což se ukázalo, potěšilo pardubického Vyorala

  • 0
Jen o bod méně než v posledním domácím utkání s Kolínem (90:82) zaznamenal v sobotu rozehrávač pardubických basketbalistů Tomáš Vyoral. S jedenadvaceti body coby nejproduktivnější hráč Beksy v tomto ohledu dirigoval i další úspěšný duel Východočechů na domácí půdě. Brno zde prohrálo 73:86.

„Na tréninku se teď snažíme klást co největší důraz na obranu a proti Brnu se to jasně ukázalo. Nebýt posledních pěti minut, dokázali bychom ho udržet ještě pod nižším počtem bodů,“ řekl po utkání Vyoral.

Beksa v sobotu na Dašické zažila daleko povedenější vstup do zápasu než posledně. V šesté minutě šla do vedení a od konce první čtvrtky už před sebe svého soupeře nepustila. V polovině té poslední vedla dokonce o dvaadvacet bodů.

„Jediné, co se nám nedařilo, bylo pokrytí Šimona Puršla,“ povzdechl si kouč domácích Adam Konvalinka. „Problémy nám dělaly jeho útočné doskoky a hra zády ke koši,“ dodal. Puršl proti Pardubicím zaznamenal sedmadvacet bodů a byl vůbec nejlepším střelcem celého utkání.

Další zápas po přestupu do Brna proti Bekse absolvoval také Viktor Půlpán, ten se trefil jednou za dva body.

„Nehrál jsem vůbec dobře. V posledních dvou duelech jsem se sebou hodně nespokojený, mrzí mě, že jsem týmu nepomohl víc. Musím to zlomit,“ vyhlásil Půlpán.

Východočechům po zlepšeném výkonu a dvou výhrách v tabulce patří sedmá pozice. Mají před sebou předposlední ze série čtyř domácích utkání. 22. ledna od 17.45 vyzvou na Dašické Opavu. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž