Lee Skinner na archivním snímku.

Lee Skinner na archivním snímku. | foto: Prokop Bělina / Geosan Kolín

Svitavy propadly v obraně, trápil je neúnavný ostřelovač Skinner

  • 2
Trenéři ho sice označili za největší zbraň. Jenže varování před formou Američana Leeho Skinnera zjevně nebrali basketbalisté Svitav vážně. Střelecký tahoun Kolína pálil v sobotu v hale Na Střelnici ostrými ve velkém a s 25 body byl ústřední postavou výhry hostujících Medvědů v poměru 92:83.

Tuři přitom stále zaostávali, v úvodu závěrečné čtvrtiny dokonce o hrozivých 21 bodů. Byť v posledních minutách ještě zabrali, výhru si pozorně hrající a lépe bránící Kolín vzít nenechal.

„Vyhrál jasně lepší tým. Celou dobu jsme tahali za kratší konec provazu. Hra byla rozháraná, tak jako tréninky během týdne. Nehráli jsme dobře. Kolín bránil vymezené území, a my jsme si tak nevytvářeli dobré pozice,“ uvedl kouč Turů Lubomír Růžička.

Svitavám nefungovala obrana. Za pouhých šest minut už měl Kolín na kontě 20 bodů a ve střeleckém tempu nepolevoval i nadále. Když hosté mířili přesně, provinili se Tuři navíc faulem. A trestné hody Kolínští sázeli do obroučky s přehledem. Celková bilance 28 proměněných šestek z 32 pokusů je dostatečným důkazem. Domácí několikrát pohrdli téměř jistými koši, když do nich nedokázali z těsné blízkosti dopíchnout míč.

„O útoku mluvit nechci, protože jsme prohráli na obranné polovině. Nechali jsme soupeři spoustu lehkých košů a druhých šancí. To si musíme rozebrat a vrátit se k tomu, co nás zdobilo v předchozích zápasech,“ dodal Růžička.

„Připravili jsme se kvalitně a hráli koncentrovaně. To nám zajistilo vítězství,“ prohlásil kolínský hrdina Skinner, jenž vedle přesné střelby přidal navrch i deset doskoků a osm asistencí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž