Murphy Burnatowski z Ústí prochází prostějovskou „branou“, vlevo Ondřej...

Murphy Burnatowski z Ústí prochází prostějovskou „branou“, vlevo Ondřej Peterka, vpravo Roman Marko. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Hecování, popíchnutí... I to patří k basketbalovému play-off

  • 0
Už ohlasy na první semifinále basketbalové ligy mezi Prostějovem a Děčínem naznačily, že půjde o vypjatou sérii, v níž si soupeři nic nedarují. A to nejen na hřišti, ale i po zápase. Po dvou porážkách ve vzájemných duelech v základní části se radovali Válečníci a hned po zisku úvodního bodu si dodávali sebevědomí.

„My jsme míň kecali a víc hráli. Proto jsme si zasloužili vyhrát,“ prohlásil pivot Robert Landa a přidal i prognózu, jak série bude pokračovat: „Do druhého zápasu půjdeme s tím, že chceme vyhrát a pak ještě jednou a celé to za stavu 3:0 skončit.“

Sebevědomé prohlášení téměř okamžitě dorazilo do prostějovské kabiny. Třeba prostřednictvím SMS, jako to bylo u Romana Marka. „Pár textovek přišlo. K tomu nic říkat nebudu,“ uvedl k Landově vyjádření prostějovský rozehrávač.

Jednu z opor Orlů nerozhodilo ani vyjádřená Pavla Bosáka, že hráči semifinálového soupeře jsou herečky.

„Myslím si, že tím nikoho nevyhecuje. Každý má právo na názor a pokud ho chce Bosy takhle vyjadřovat, ať to dělá,“ řekl Marko.

Také ve druhém utkání se budou basketbalisté Děčína spoléhat na maximální bojovnost, která jim přinesla v domácím prostředí úspěch. Prostějovský tahoun věří, že to může být výhoda pro jeho tým.

„Myslím, že pokud budou soupeři hrát tak jako v Děčíně, tady v Prostějově se pár jejich hráčů asi vyfauluje,“ nabídl svůj názor Marko.

Pokračování vypjatého semifinále startuje v Prostějově v sobotu v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž