Účast pardubického Domineze Burnetta je v ohrožení.

Účast pardubického Domineze Burnetta je v ohrožení. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Pardubičtí musí dotlačit Hradec k těžkým střelám, možná budou bez opor

  • 0
Pokud by proti sobě nastoupili v řádném termínu, byl by bodový odstup mezi basketbalisty Pardubic a Jindřichova Hradce minimální. Jejich mač byl původně na programu počátkem října, ovšem na dohrávku druhého kola dojde na jihu Čech až ve středu v 18 hodin.

Mezitím stihla Beksa přidat šest výher. To jindřichohradečtí Lions dosud stále tápou a bez jediného úspěchu jsou suverénně poslední.

„Vnímáme, že jsme v roli výrazného favorita, ale od nás to vyžaduje, abychom předvedli naprosto zodpovědný výkon. Nemůžeme si dovolit sebemenší zaváhání, vůbec si nechceme připouštět soupeřovu bilanci, neohlížíme se na ni,“ říká jeden z pardubických koučů Tomáš Bartošek.

Lions naposledy podlehli doma silné Opavě. V utkání si sice pomohli 17 trojkami, přesto prohráli o deset bodů. Do svého středu ale zapracovávají nové zahraniční tváře, které v posledních kolech hru oživily.

„Noví hráči jsou hodně bodoví, ale zároveň neskórují na sílu za každou cenu. Celkově bych řekl, že hra soupeře se nyní opírá o střelbu z perimetru. Proto musíme být hodně pozorní, nesmíme domácí hráče pustit takzvaně do laufu, naopak je potřeba je tlačit k těžkým střelám,“ dodává Bartošek.

Beksa bude možná postrádat duo Dominez Burnett a Viktor Půlpán. Prvního trápí nemoc, druhého poranění ruky. Oba přesto nechyběli u pondělní pohárové výhry v Brně, kde Beksa po obratu ve druhé půli vyhrála 83:74, o pauze přitom ztrácela už 14 bodů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž