Ondřej Kohout (vlevo) z Pardubic zakončuje na koš Ústí nad Labem přes Michala Śotnara a Stanislava Votroubka. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubice zvládly pátý zápas, Ústí málem odplulo po Labi se stovkou

  • 0
Pardubičtí basketbalisté otočili čtvrtfinálovou sérii NBL s Ústím nad Labem na 3:2 a jen jeden úspěch jim schází k postupu mezi nejlepší čtyřku. V domácím pátém duelu zvítězili 99:82, definitivně odskočit však dokázali až po přestávce.

Ústí vedlo po úvodní čtvrtině i díky úspěšné střelbě trojek o tři body, ale domácím se povedlo zápas otočit. „Zlom v utkání přinesl náš vstup do třetí čtvrtiny, kdy jsme natáhli naše vedení k 15 bodům,“ řekl pardubický kouč Tomáš Bartošek. „Jsme velice rádi jak za výsledek, tak za předvedenou hru,“ dodal.

Východočeši mají v sérii s Ústím vůbec poprvé navrch a v neděli ji mohou na soupeřově půdě ukončit.

V duelu číslo pět ani nepotřebovali kanonádu z ruky Brandona Spearmana. Ten na svých 35 bodů ze čtvrtého klání nenavázal a za 16 minut proměnil jen dvě z devíti střel. Dostal se na čtyři body.

Vítězové však těžili ze skvělého útočného doskoku, polapili 28 vlastních neúspěšných střel a k dispozici měli o 36 pokusů z pole více než Severočeši.

Střelecky táhli pardubický celek Dušan Pandula a Kamil Švrdlík, dva autoři 18 bodů. Oba navíc doskočili devět míčů. Ondřej Kohout zaznamenal 11 bodů a 11 doskoků, Jiří Welsch 12 bodů, osm doskoků a osm asistencí.

Ústečanům nestačilo 29 bodů z ruky Donalda Robinsona. Evan Singletary zvládl 11 bodů a šest asistencí.

Kooperativa Národní basketbalová liga mužů

Čtvrtfinále play off - 5. zápas

Pardubice - Ústí nad Labem 99:82 (25:28, 49:46, 77:67) 
Nejvíce bodů: Pandula a Švrdlík po 18, Welsch 12, Nečas a Půlpán po 10 - Robinson 29, Singletary 11, Pecka, Šmíd a Votroubek po 10. Stav série: 3:2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž