Mokrošová: Měly jsme problém i v obraně

Praha - Po většinu utkání měly hráčky USK ve druhém kole Euroligy proti Salamance navrch. Nezískaly sice větší, než šestibodový náskok, ale v poslední čtvrtině hry zcela selhaly. Prohrály ji o patnáct bodů a ztratily tak jakoukoli naději na úspěch. Jak podotkly tahounky USK, tým selhal především v útoku.

Pro zdravotní problémy nebylo do začátku zápasu jasné, zda nastoupí obě americké opory týmu - Janell Burseová a Grace Daleyová. Na výkonu týmu a hlavně samotných hráček se to projevilo.

Jejich stěžejní roli se pokusily převzít domácí basketbalistky Michaela Pavlíčková, kapitánka týmu a Markéta Mokrošová, česká reprezentantka. I když dohromady daly téměř polovinu bodů, na úspěch to nestačilo.

"Měly jsme problém s tím, že naše opory Burseová a Daleyová měly zdravotní problémy," přiznala Mokrošová, i když její spoluhráčka Pavlíčková to tak jednoznačně neviděla.

"Je fakt, že holky celý týden netrénovaly, je možné, že se to na jejich výkonu projevilo, ale my jsme daly jsme hrozně málo bodů, padesát jedna bodů je strašných," přiznala Michaela bezprostředně po utkání ještě na palubovce.

Stejně neproduktivní útok však po tři čtvrtiny předváděla i Salamanca. USK vedl po třech částech hry o čtyři body, ihned po zahájení posledního úseku domácí hráčky dokonce utekly na šestibodový rozdíl. Zdálo se, že výhru mají Pražanky v kapse.

"Měly jsme šance na potvrzení našeho vedení a i když to nebyly třeba ideální pozice, měly to být koše," litovala promarnění náskoku v následujících okamžicích Mokrošová.

"Ony začaly zdvojovat na pivotu a my jsme nebyly schopny se s tím vyrovnat a dát koš," vysvětlila příčiny nečekaného obratu v utkání Pavlíčková. "Kvůli tomu jsme prohrály," smutně dodala.

Přes nadějné vedení po téměř celé utkání se však USK potýkal především sám se sebou. "Ještě stále nejsme tolik sehrané, jsme tím limitované a já věřím, že se náš výkon zvedne," podotkla Pavlíčková.

Názoru o nesehranosti nahrála i Mokrošová: "Další problém byl v obraně, nevypomáhaly jsme si, málo jsme spolu mluvily," přiznala obtíže kolektivního výkonu.

Závěr utkání proto USK odehrál v evidentní křeči. "Myslím, že jsme v závěru byly zbytečně moc nervózní," uzavřela smutně Mokrošová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž