Miles Bridges (0) a Terry Rozier oslavují úspěch Charlotte v Phoenixu.

Miles Bridges (0) a Terry Rozier oslavují úspěch Charlotte v Phoenixu. | foto: AP

Odsouzený násilník Bridges se po roce vrací, má novou smlouvu s Charlotte

  • 0
Miles Bridges, který v příští sezoně basketbalové NBA zmešká deset zápasů za domácí násilí, podepsal roční smlouvu s Charlotte. Ve svém dosavadním působišti si díky kontraktu vydělá 7,9 milionu dolarů.

Bridges se nyní nedomluvil s vedením Hornets na dlouhodobé smlouvě a nakonec kývl na tzv. kvalifikační nabídku. Za rok se může stát nechráněným volným hráčem.

Vedení NBA mu v dubnu uložilo distanc na 30 zápasů, ale přihlédlo k tomu, že v minulém ročníku nehrál, a započítalo mu 20 utkání z trestu.

Pětadvacetiletý křídelník loni v červnu napadl svou přítelkyni před zraky jejich dětí. Policie v Los Angeles ho zatkla a později propustila na kauci. V listopadu dostal tři roky vězení s podmínkou.

Lukrativní smlouva? Bridges může zapomenout, za domácí násilí ho čeká soud

Matka jeho dvou malých dětí po napadení zveřejnila na Instagramu fotografie svých zranění a lékařskou zprávu. Podle ní byla škrcena, utrpěla otřes mozku, frakturu nosní kosti, pohmožděná žebra a modřiny.

V ročníku 2021/22 byl Bridges nejlepším střelcem Charlotte, v dosud nejlepší sezoně v NBA zaznamenal v průměru 20,2 bodu na zápas.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž