Miles Bridges (vpravo) z Charlotte Hornets najíždí ke koši New York Knicks...

Miles Bridges (vpravo) z Charlotte Hornets najíždí ke koši New York Knicks kolem Evana Fourniera. | foto: Jacob KupfermanAP

Lukrativní smlouva? Bridges může zapomenout, za domácí násilí ho čeká soud

  • 0
Basketbalista Miles Bridges ze Charlotte čelí třem bodům obžaloby z domácího násilí poté, co byl obviněn, že minulý měsíc napadl svou přítelkyni před zraky jejich dětí. Čtyřiadvacetiletý křídelní hráč byl 29. června zatčen policií v Los Angeles a později propuštěn na kauci 130 tisíc dolarů.

Bridges byl obžalován ze zranění matky dítěte a dvou bodů týrání dětí. „Děti, které jsou svědky domácího násilí, jsou mimořádně zranitelné a dopad na ně je nezměrný,“ uvedl státní zástupce Los Angeles George Gascón. Představitelé Hornets a NBA uvedli, že o případu vědí.

Matka Bridgesových dvou malých dětí po napadení zveřejnila na instagramu fotografie svých zranění a lékařskou zprávu. V ní se uvádí, že byla mimo jiné napadena škrcením, utrpěla otřes mozku, frakturu nosní kosti, pohmožděná žebra a modřiny.

Bridges byl v minulém ročníku nejlepším střelcem Charlotte, ve své dosud nejlepší sezoně NBA zaznamenal průměrně 20,2 bodu na zápas. V Hornets mu vypršela smlouva a je chráněným volným hráčem.

Napříč soutěží o něj byl pořádný zájem. Zatímco dosud pobíral přibližně 5 milionů dolarů ročně, výše nového kontraktu by se zřejmě přehoupla přes 20 milionů za sezonu. Mezi hlavní adepty na Bridgesovo získání patřila mužstva Detroitu a Indiany, o prodloužení měli zájem i Hornets.

Teď však má věčně usměvavý basketbalista jiné problémy, zpráva o domácím násilí NBA šokovala. Není však jediným, kdo se během letošního mezisezonního období dostal do problémů. Jeho spoluhráče Montrezla Harrella před měsícem zastavili policisté, při prohlídce auta pak objevili pytlík s marihuanou.

Harrell je momentálně nechráněným volným hráčem, jenže týmy se mu kvůli hrozícímu vězení za držení omamných látek bojí nabídnout smlouvu. Bridges se rázem dostal do ještě daleko horší pozice.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž