Blonďatý dirigent hry Michal Šotnar v bílém brněnském dresu, tlačí se mezi hráče Kolína.

Blonďatý dirigent hry Michal Šotnar v bílém brněnském dresu, tlačí se mezi hráče Kolína. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Čarneckého nahradím, věří rozehrávačský cestovatel Šotnar

  • 5
Těžký úkol pro Michala Šotnara. Brzy čtyřiadvacetiletý basketbalový rozehrávač má v Ústí nad Labem nahradit ikonu Michala Čarneckého, který po minulé sezoně ukončil hráčskou kariéru.

„Nebude to jednoduché, Čarda byl zkušený hráč, měl toho hodně odehráno. Ale já se samozřejmě budu snažit, abych hrál alespoň stejně. Nebo abych byl i lepší,“ nebojí se velké výzvy hráč, jenž poslední sezonu strávil v Brně.

Kvůli zranění toho moc neodehrál, stihl zasáhnout jen do čtrnácti zápasů, v nichž si v průměru připsal 4 body a užitečnost měl 4,6.

„Vlastně ani jeden zápas jsem neodehrál zdravý, měl jsem přetržený vaz v kotníku a ještě mi to museli čistit. Pořád to trošku pobolívá, ale už vše zvládám a úlevy nemám. Dělám všechno jako ostatní,“ tvrdí.

Zdravotní trable bývalého mládežnického reprezentanta přibrzdily, ale teď už je zase plný elánu. „Hrozně se na tuhle sezonu těším, tu minulou jsem skoro celou proležel v posteli. Nemohl jsem se dočkat a hrozně mě to teď baví, mám do basketu velkou chuť,“ hlásil Šotnar uprostřed letní přípravy, kterou v ústecké Slunetě vede nový kouč Antonín Pištěcký.

„Pamatuju ho ještě jako hráče, hráli jsme proti sobě. Jako trenér je super, je vidět, že ho to baví a že tomu dává hodně.“

Šotnara nadchlo i prostředí v Ústí, které pro něj ale není úplně neznámé. „Hrál jsem tady, když mi bylo nějakých dvanáct třináct let. Těším se na zdejší atmosféru, bývala vždy jedna z nejlepších v Čechách. Nejvíc se těším na derby s Děčínem, kdy bývá vždy plno,“ je nažhavený Šotnar.

Litoměřický odchovanec si během relativně krátké kariéry prošel už mnoha štacemi. NBL si zahrál za USK Praha, ve Svitavách a naposledy v Brně. „Už tři roky jsem si nezahrál play-off, s Ústím bych se tam chtěl určitě dostat. Postup je náš velký cíl.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž