Michael Jordan, majitel Charlotte Hornets a hostitel Utkání hvězd NBA 2019

Michael Jordan, majitel Charlotte Hornets a hostitel Utkání hvězd NBA 2019 | foto: AP

Štědrý Jordan. Otevřel další zdravotní kliniku pro nízkopříjmové

  • 8
Michael Jordan otevřel v americkém městě Charlotte už druhou zdravotní kliniku. Šestinásobný vítěz NBA, majitel tamního basketbalového klubu Hornets a nejbohatší sportovec historie už investoval sedm milionů dolarů.

První kliniku Jordan slavnostně otevřel loni v říjnu a slouží hlavně lidem s nižším příjmem a bez zdravotního pojištění. Podle CNN ošetřila více než 3 500 pacientů a v době vypuknutí celosvětové krize s nemocí covid-19 byla v Charlotte i testovacím místem.

„Když jsme se tady sešli při otevření první kliniky loni na podzim, nikdo nemohl předvídat, že budeme jen o pět měsíců později čelit globální pandemii. Jsem pyšný na pozitivní dopady na komunitu. Dává mi to chuť do další práce,“ řekl sedmapadesátiletý Jordan.

Jordan kraloval v 90. letech v dresu Chicago Bulls. V Severní Karolíně však vyrůstal, basketbal hrál na škole University of North Carolina. Od roku 2010 vlastní tamní klub NBA Charlotte Hornets. 

Nejbohatší sportovec historie s majetkem zhruba 1,6 miliardy dolarů (37 miliard korun) v minulosti věnoval také milionové sumy například na pomoc lidem postiženým hurikánem. Organizacím usilujícím o rasovou rovnost přislíbil darovat to milionů dolarů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž