Pardubický trenér Dušan Bohunický udílí pokyny.

Pardubický trenér Dušan Bohunický udílí pokyny. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubický kouč před sérií o bronz: Je třeba nechat na palubovce srdce

  • 0
Mohli se chystat na velké ligové finále, ale totálně nezvládnutá rozhodující bitva v Prostějově (porážka 103:69) odsoudila pardubické basketbalisty "jen" k sérii o třetí místo. Soupeřem mužstva kouče Dušana Bohunického bude celek Opavy.

"Hrozně důležitá bude koncentrace a přístup hráčů, protože to nepůjde uhrát jen na zkušenosti. Bude potřeba nechat na palubovce srdce," zní jasný pokyn z úst trenéra Bohunického.

Opava se po základní části umístila za Pardubicemi na čtvrtém místě. I proto mají Východočeši v sérii hrané na dva vítězné zápasy výhodu domácího prostředí. Oproti semifinále proti Orlům se však Beksa přestěhuje na úterní první zápas z haly na Dukle do větší ČEZ Areny, kde úvodní hvizd zazní v 18.15.

Dle Bohunického už jeho tým hodil za hlavu nezdar z vyřazení. "V tréninkovém procesu mezi koncem semifinále a začátkem této série pozoruji na hráčích velký entuziasmus. Z energie, kterou dávají do tréninků vyvozuji, že frustraci a zklamání z prohrané série s Prostějovem už hráči mají ze svých hlav venku," prohlašuje Bohunický.

A co bude muset jeho soubor udělat, aby si na krk pověsil (možná už v pátek) bronzové medaile?

"Téměř všichni hráči opavského týmu jsou nebezpeční z perimetru a dokážou vystřelit střelu za tři body. Na to musíme být připraveni. My budeme chtít produkovat hru do vnitřního prostoru, přes naše podkošové hráče," plánuje kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž