Český juniorský reprezentant Martin Roub

Český juniorský reprezentant Martin Roub | foto: FIBA

Podkošový talent Roub opouští Pardubice, hrát bude v Nebrasce

  • 5
Dvacetiletý pivotman Martin Roub opouští Pardubice, vsadí na americkou basketbalovou cestu. Studovat, hrát a trénovat bude na Western Nebraska CC, jenž působí v univerzitní soutěži NJCAA.

„Vzhledem k našim ambicím bychom zatím minimálně v nejbližších dvou sezonách pro Martina neměli adekvátní minutáž, kterou potřebuje, a proto jsme se společně s hráčem dohodli na přerušení jeho smlouvy po dobu studia v USA,“ prohlásil generální manažer pardubického klubu Martin Marek.

„Martinův progres budeme pečlivě monitorovat a samozřejmě mu přejeme hodně štěstí jak na palubovce, tak při studiu,“ vzkazuje Marek 207 centimetrů vysokému podkošovému talentu.

„Myslím, že je to pro mě skvělá příležitost, jak zlepšit své basketbalové dovednosti v kombinaci se studiem. Také věřím, že zkušenosti nasbírané v Americe se mi budou v životě hodit,“ okomentoval svůj přesun přeloučský odchovanec Roub.

Novými spoluhráči juniorského reprezentanta Rouba budou dva bývalý členové pražské akademie GBA - srbský rozehrávač Djordje Dimitrijevič a španělský křídelník Diamond Onwuka.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž