Magnusek chce hrát i se zlomeným nosem

Nový Jičín - Už v šest ráno měli včera basketbalisté Mlékárny Kunín vyrazit do Slovinska k druhému utkání základní skupiny Koračova poháru. Jejich autobus ale vyjel o půl osmé. „Nechali jsme kluky dospat,“ uvedl kunínský trenér Štefan Garba. Ještě v pondělí večer netrpělivě čekal na videokazetu z utkání slovinské Pivovarny Laško. „Slabý mančaft to ale není, když jasně v prvním zápase skupiny porazil Jekatěrinburg,“ uvedl Garba.

Důkladně na internetu studoval statistiky hráčů Laška z předchozího střetnutí. „Je to pomoc, ale když hráče nevidíte v akci, není to ono,“ dodal. A tak během cesty sledoval společně s hráči protivníka na videu a připravoval si rozbor jeho hry.

Trenéra Garbu těší, že tým je pohromadě, všichni jsou připraveni nastoupit. „Je dobře, že k dispozici je i Magnusek,“ řekl Štefan Garba. Křídelníka postrádal v minulých dvou ligových zápasech kvůli zlomenému nosu z utkání Česko-slovenského poháru.

„Od pondělí s námi opět trénuje a měl by mít nos chráněný maskou,“ dodal Garba. Jakou, ale netušil. „Po republice sice koluje maska, s níž hrál Jiří Okáč, ale ta Magnuskovi nesedí. Měl by dostat novou. Uvidíme, ale byl bych nerad, kdyby se mu zranění obnovilo.“

Magnusek má zlomený nos podruhé. „Je to nepříjemné, ale budu rád, když týmu v poháru pomůžu,“ uvedl Ludvík Magnusek.

Ostravský Magnusek zkouší přejít přes bránícího Stuchlého


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Basket v Evropě