Luboš Kovář ze Svitav střílí trestný hod.

Luboš Kovář ze Svitav střílí trestný hod. | foto: František Renza / Dekstone Tuři Svitavy

V Nymburce se nesmíme bát hrát, říká svitavský pivot Kovář

  • 0
Podruhé v krátké době se postaví sokům z ligové špice. Po ambiciózních Pardubicích, jimž minulou sobotu doma Na Střelnici v krajském derby podlehli 85:93, vyzvou svitavští basketbaloví Tuři ve čtvrtek od 18.30 venku toho úplně nejsilnějšího protivníka: patnáctinásobného českého šampiona z Nymburka.

„Čeká nás vůbec nejtěžší zápas. Musíme nastoupit s respektem, ale hlavně se nesmíme bát a musíme být odvážní. Když budeme bojovat jeden za druhého a pomáhat si v obraně, věřím, že Nymburk můžeme hodně potrápit,“ je přesvědčený Luboš Kovář, sedmnáctiletý svitavský pivot.

Nymburk v dosavadním průběhu Kooperativa NBL rozhodně dostává svojí pověsti. Nejen, že všechny svoje zápasy vyhrál, ale zároveň v nich soky porážel na hlavu.

Dalšího účastníka basketbalové Ligy mistrů a loňského finalistu tuzemské soutěže, Opavu, doma převálcoval dokonce o třicet (108:78) a s ničím se „nepáral“ ani v Kolíně a v Ostravě (výhry 116:95, resp. 94:73). Zkrátka demonstrace síly v pravém smyslu; není divu, že hned osm (!) nymburských hráčů má bodový zápasový průměr vyšší čísla 10.

Přesto určitá naděje na to, že svitavští hráči Nymburk vykolejí, existuje. Středočeský kolos totiž v úterý večer nezvládl ani druhé vystoupení v Lize mistrů, když doma velmi smolně nestačil na AEK Atény. Jednobodová porážka 93:94 ve druhém prodloužení mu na psychice nepřidá.

„Naším cílem je omezit ztráty a nedopustit jednoduché body z protiútoků a druhé šance z doskoků. Jedině pak můžeme myslet na vyrovnané utkání a dostat se do koncovky, kde je vše otevřené,“ míní svitavský kouč Lubomír Růžička.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž