Svitavský basketbalista Jayvaughn Pinkston (vpravo) útočí v zápase s Kolínem...

Svitavský basketbalista Jayvaughn Pinkston (vpravo) útočí v zápase s Kolínem kolem Leeho Skinnera. | foto: CZ BASKETBALL/Václav Mudra

Basketbalisté Svitav dál živí naději na první místo ve skupině A2

  • 0
V basketbalové nejvyšší soutěži se kvapem blíží vyřazovací boje. Do finále tedy spěje nejen skupina A2, ze které zbývají svitavským Turům odehrát dva zápasy. Jeden z nich už ve středu od 17 hodin doma proti Ústí nad Labem.

„Nejdůležitější bude naše koncentrace v obraně a bojovný výkon na obou stranách hřiště,“ nabádá křídelník Turů Rostislav Dragoun.

Sluneta drží první příčku minitabulky skupiny A2, na kterou si dělali zálusk právě basketbalisté Svitav, ti jsou aktuálně třetí, respektive devátí. S bilancí 13/17 však na Severočechy, kteří mají čísla vyrovnaná 15/15, ztrácí dvě výhry a šance na prvenství je tedy spíše teoretická.

„Dokud je šance, tak budeme bojovat a věřit v příznivé výsledky soupeřů, které nám také pomůžou,“ vyhlašuje trenér Svitav Lukáš Pivoda. „Velmi nepodařeným výkonem v obraně v posledním zápase jsme si však boj o první příčku výrazně zkomplikovali,“ přiznává s odkazem na prohru v Hradci Králové 89:96.

Ústí naproti tomu zvítězilo třikrát v řadě, naposledy doma nad Děčínem 97:94.

„Proti Ústí si musíme dát pozor především na jeho americké trio na perimetru, které v čele s Autreym předvádí výborné výkony. V zápase půjde o hodně a já očekávám tvrdý boj,“ předesílá Pivoda.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž