Děčínský trenér Pavel Budínský byl z duelu s Novým Jičínem nadšen.

Děčínský trenér Pavel Budínský byl z duelu s Novým Jičínem nadšen. | foto: Martin Adamec, MAFRA

Lidé mohli vidět, že basket je kouzelná hra, radoval se kouč Děčína

  • 8
Vypadali už na odpis, přesto basketbalisté Děčína včera nakonec rozparádili své fanoušky. Proti Novému Jičínu skvěle povstali a rozjetého vítěze Středoevropské ligy složili 83:79.

Nejsladší výhra sezony! "Když už na nás nechtěl nikdo vsadit ani pětník, neuvěřitelně jsme se zvedli a dokázali jsme otočit téměř ztracený zápas," zářil děčínský trenér Pavel Budínský.

Jeho celek ztrácel ve 25. minutě už 16 bodů (34:50). Obrátit to proti vicemistrovi, který v lize držel sérii 17 výher? Zázrak! "Vzhledem k průběhu i k tomu, že nám chybí Alič a Jakub Houška, to je asi nejcennější vítězství v sezoně," řekl kouč.

Zvrat na přelomu 3. a 4. periody režírovaly dvě tradiční opory Hatcher (trojka s klaksonem čtvrtiny) a Pavel Houška a jedna netradiční: mladík Tomáš Pomikálek. Při úseku, který Děčín ovládl drtivě 21:6, i dvakrát smečoval. "To si užívám," culil se Pomikálek.

Měl 15 bodů: "Nejlepší výkon za Děčín. Od začátku dne jsem cítil, že by to mohlo vyjít, asi jsem vstal pravou nohou."

V obrat věřil. "Už proti Prostějovu se nám skoro povedl z -17, tím jsme se v šatně hecovali," vylíčil Pomikálek. "Jak je vidět, můžeme se v pohodě dostat do finále. Věřím, že máme šanci porazit každého!"

Zápas nadchnul. Děčín odskočil na 69:64, hosté ještě překlopili, domácí ale minutu před koncem také. Z trestných hodů už náskok uhájili.

"Lidé mohli vidět, že basket je fakt kouzelná hra," řekl Budínský. Výhra = dárek k dnešním 36. narozeninám. Mimochodem, slaví je ve stejný den jako Jágr a Neumannová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž