Liberec ztratil vyhrané utkání, podlehl o bod

Liberec - Od začátku zápasu 12. kola Mattoni NBL včera liberečtí Kondoři vedli, po poločase už dokonce o 14 bodů. Ale nakonec s basketbalisty brněnského A Plusu prohráli v napínavé bitvě o jediný bod, 83:84. Liberecký nováček nejvyšší soutěže tak utrpěl už šestou porážku za sebou.

"Bohužel v rozhodujících chvílích zápasu nám odešla střelba trojek," litoval liberecký trenér Jan Slowiak.

Kondoři zcela selhali v poslední čtvrtině, kdy téměř vyhraný zápas ztratili. Časový úsek mezi 33. a 37. minutou prohráli hrozivě 0:13!

Až poté vlil naději domácímu týmu kapitán Bohunický. Dvě a půl minuty před koncem otočil nepříznivé skóre na 81:80.

A 17 vteřin před klaksonem po koši Tomáše Tótha vedli Kondoři 83:82. Poté ovšem brněnský ostrostřelec Prach proměnil dva trestné hody a závěr liberečtí basketbalisté po zbytečných nepřesnostech nezvládli.

"Nebyli jsme schopní dostat míč do prostoru pod koš a v koncovce nás navíc opustilo štěstí. Rozhodčí nám navíc zapískali dvoje kroky, poměrně dost sporné, v pozicích, z nichž bychom šli za jasnými body. Ale musím uznat, že Brno zahrálo ten konec velice zkušeně," tvrdil Slowiak.

Brňané měli za sebou náročné cestování za zápasem evropského poháru na Kypru. "Kluci hráli úplně na doraz," chválil své hráče kouč Brna Miroslav Pospíšil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž