Lakers zkolabovali ve třetí čtvrtině

Los Angeles - Po přesvědčivém vítězství Lakers v prvním utkání asi nikdo nečekal takový vývoj zápasu, k jakému došlo včera v Los Angeles. Domácí totálně selhali ve třetí čtvrtině zápasu, kdy nastříleli pouhých 8 bodů a hostující Portland je pod taktovkou vynikajícího tria Wallace, Smith, Pippen doslova smetl z palubovky. Po výhře 77:106 vyrovnal sérii na 1:1 a na Lakers teď čekají dva velmi těžké zápasy v Portlandu.

L.A.Lakers - Portland 77:106 (stav série 1:1)
Domácí nezačali nijak oslnivě ani první poločas, přesto byl na jeho konci stav "jen" 45:48. "První poločas byl hrozný a přesto jsme prohrávali jen o 3 body," řekl po zápase kouč Phil Jackson. "V šatně jsem zdůrazňoval, že můžeme a musíme hrát ve druhém poločase mnohem lépe, ale ono to bylo ještě daleko horší." Po trojce domácího Briana Shawa v šesté minutě třetí čtvrtiny byl stav stále ještě přijatelných 51:56, ale pak přišel totální kolaps Lakers. Portland vyhrál následující šestiminutovku 20:0 !! a jen dva trestné hody Kobeho Bryanta sekundu před koncem třetí čtvrtiny uchránili domácí od dosažení neslavného rekordu v nejmenším počtu nastřílených bodů za čtvrtinu.

Portland tedy už po třech čtvrtinách vedl o plných 23 bodů a tentokrát se už vůbec nemusel uchýlit k taktice "Hack-a-Shaq", která v prvním zápase příliš nevyšla. Portland bránil O´Neala skvěle od začátku utkání, perfektně ho zdvojoval, a O´Neal, který v prvním zápase nastřílel 41 bodů, si tentokrát za první tři čtvrtiny připsal na konto pouhých 9 bodů. Až díky čtvrté čtvrtině, kdy už ale bylo o výsledku rozhodnuto, se trochu přiblížil svému obvyklému standardu, když nakonec nastřílel 23 bodů a doskočil 12 míčů (trestné hody 17/5).

Hlavní postavou v celku hostů byl Rasheed Wallace, který byl v prvním zápase po dvou technických chybách vyloučen, ale tentokrát si spravil chuť. Během klíčového náporu ve třetí čtvrtině nastřílel 11 bodů (celkem 29, což je jeho osobní rekord v playoff) a přidal 5 doskoků (celkem 12). Navíc ho skvěle v útoku podpořili i Smith a Pippen. Za domácí se střelecky neprosadil nikdo, kromě O´Neala nastřílel dvouciferný počet bodů už jen Bryant (12), ale proměnil jen 2 z 9 střeleckých pokusů z pole.

Střelci: O´Neal 23b, 12d, Bryant 12 - Wallace 29b, 12d, Smith 24, Pippen 21b, 11d, Wells 12


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž