Kostas Adetokunbo (vlevo) z Daytonu blokuje Jareda Terrella z Rhode Islandu.

Kostas Adetokunbo (vlevo) z Daytonu blokuje Jareda Terrella z Rhode Islandu. | foto: AP

Lakers trumfli mistry a získali Kostase Adetokunba. Rozvinou jeho talent?

  • 2
Los Angeles Lakers získali z listiny volných hráčů Kostase Adetokunba. O mladšího bratra Janise Adetokunba, nejužitečnějšího hráče uplynulé sezony NBA, mělo zájem i mistrovské Toronto, Lakers však podle pravidel basketbalové ligy dostali tentokrát přednost.

Jedenadvacetiletý řecký basketbalista s nigerijskými kořeny dosud patřil Dallas Mavericks, za které však odehrál v minulém ročníku NBA jen dvě utkání. Jinak nastupoval za jejich záložní tým v nižší soutěži G League.

Kostas, měřící 211 centimetrů, dosud projevoval výjimečný atletický potenciál, avšak na basketbalovém kurtu ho využít nedokázal. Co se přiučí od LeBrona Jamese a Anthonyho Davise či řady věhlasných trenérů?

O tři roky starší Janis Adetokunbo dovedl Milwaukee do finále Východní konference a jako druhý Evropan po Němci Dirku Nowitzkém získal ocenění pro nejužitečnějšího hráče zámořské soutěže.

A už nyní se v Americe spekuluje o tom, že Kostas má Lakers posloužit jako vábnička na Janise, kterému současná smlouva v Milwaukee vyprší za dva roky.

V NBA budou nyní hrát tři z pěti bratrů Adetokunbových.

S Bucks totiž nedávno podepsal smlouvu  sedmadvacetiletý Thanasis Adetokunbo, který strávil poslední dvě sezony v Panathinaikosu Atény. Dříve působil v NBA v New York Knicks, ale neprosadil se.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž