Ronen Ginzburg při time outu ukrajinského týmu Prometej | foto: Basketball Champions League

Ginzburg jde proti Opavě. Tým českého trenéra se valí do Ligy mistrů

  • 1
Opavští basketbalisté sehrají ve čtvrtek v semifinále kvalifikačního turnaje Ligy mistrů proti ukrajinskému celku BC Prometej, který vede trenér české reprezentace Ronen Ginzburg. Jeho svěřenci porazili ve čtvrtfinále v Sofii domácí Levski 96:56. Ginzburga tak čeká za dva dny souboj se svým asistentem u národního týmu Petrem Czudkem, který vede Slezany.

Opava byla nasazená přímo do semifinále a jeho vítěz se utká s lepším ze souboje mezi francouzským Le Mans a ruským klubem Parma Perm, který vyhrál nad izraelským Hapoelem Eilat 79:76.

Czudkův tým se bude snažit zopakovat účast v elitní klubové soutěži FIBA z ročníku 2018/19. Postupující by v základní skupině A narazili na španělské Tenerife, italské Sassari a německý Ludwigsburg.

Na souboj s Ginzburgem se Czudek těšil už od červencového losu. „Vyprávěl mi, že Prometej je dva roky starý klub, který má obrovské ambice. On do něj vstoupil v průběhu minulé sezony, panuje v něm euforie a je to finančně silný klub, který chce prorazit v Evropě,“ uvedl pro ČTK tehdy Czudek.

V případě porážky v semifinále či finále zamíří Opava do základní skupiny FIBA Europe Cupu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž