Kunín si jede pro postupovou definitivu

  • 1
Praha - Na dosah mají basketbalisté Mlékárny Kunín postup mezi nejlepší čtyři týmy Centrální a Západní konference Poháru FIBA. Severomoravané cestují k odvetě s dánským celkem Bakken Bears s luxusním náskokem, první zápas na domácí palubovce vyhráli vysoko 90:64. Postup by jim zhatila jen porážka o 27 bodů.

"Hlavně se nesmíme nechat ukolébat, nesmíme si myslet, že je zápas už rozhodnutý," řekl trenér Zdeněk Hummel. "Co to je v basketu náskok 26 bodů? Nesmíme na to moc myslet, musíme hrát pozorně hlavně v obraně, stejně jako v prvním zápase.

Dánové doma ještě budou kousat," přitakal vedoucí mužstva Zdeněk Dvořák.  "Postup mezi nejlepší čtyři by byl hodně prestižní pro klub i český basket. Uděláme pro to všechno," dodal Dvořák.

Kunínští dorazili do Risskova, kde Bakken Bears sídlí, dnes po poledni. Znavení téměř dvacetihodinovou cestou autobusem, ale odhodlaní potvrdit pozici z prvního vzájemného duelu. "Uvidíme, jak budou kluci po cestě zmlácení. Ale z toho se musíme oklepat. Věřím, že v Dánsku potvrdíme stoupající formu a postup si pohlídáme," přál si Dvořák.

Zápas mezi Bakken Bears a Kunínem začne ve čtvrtek v 19:00.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž