Kunín dohraje sezonu bez střelce Bobba

  • 9
Nový Jičín - Vedoucí tým basketbalové ligy Mlékárna Kunín se bude muset v bojích o domácí titul obejít bez svého nejlepšího střelce Curtise Bobba. Američan si v sobotu v Nymburce vážně poranil koleno po srážce s domácím veteránem Josefem Jelínkem a jeho další start v sezoně je vyloučen. Výsledkem nezaviněného střetu v polovině druhé čtvrtiny byl utržený meniskus a pondělní artroskopická operace odhalila také zlomeninu kosti, což znamená minimálně dvouměsíční pauzu.

Novojičínský klub bez Bobba utrpěl v Nymburce letos teprve třetí, zato nejtěžší porážku 75:98.  "Pro Bobba sezona skončila, nezbývá nám než doufat v brzké uzdravení reprezentantů Přibyla s Nečasem," povzdychl si nad zdravotním stavem kádru ligového lídra vedoucí družstva Milan Dvořák.

Mezi marody ještě zařadil Kováře s Popovičem, kteří mají problémy s achillovkami. "Zdravotní potíže nás zasahují v nejméně vhodnou dobu. Už jsme mohli mít relativně klid," pozastavil se Dvořák pět kol před koncem nadstavbové části nad tříbodovým náskokem týmu v čele tabulky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž