Kunín bude bránit nejlepšího pivota

Nový Jičín - Ve středu od 18.10 čeká basketbalisty Mlékárny Kunín další zápas Poháru mistrů FIBA. V pátém kole hostí na své palubovce silný Avtodor Saratov. Ruský celek teprve před týdnem přišel o neporazitelnost v soutěži. Basketbalisty z Nového Jičína přitom stále trápí marodka. Až lékař rozhodne, zda do pohárového utkání zasáhnou Američané Warrick a Bobb a pivot Kovář.

"Warrick má naražená žebra, Bobb výron v kotníku a Kovář naražený prst," vyjmenoval šrámy družstva jeho vedoucí Milan Dvořák.

Hlavním úkolem domácích bude uhlídat amerického pivotmana Kebu Omara Stewarta, který je nejlepším střelcem a nejlépe doskakujícím hráčem soutěže. "Musí dostat co nejméně přihrávek," zní dle Dvořáka taktické heslo pro středeční zápas.

Kromě Stewarta jsou Rusové vyzbrojeni ještě americkým rozehrávačem Akinsem a dvěma Afričany s ruským pasem.

"Chceme-li myslet alespoň na postup ze třetího místa, nesmíme v domácích zápasech prohrát," dodal Dvořák.

NYmburk - Challenge Cup
Po drtivém vítězství nad norským celkem Asker Aliens čeká basketbalisty Nymburka v druhém kole Challenge Cupu konfrontace s Bayerem Leverkusen, nepoměrně silnějším týmem ze země bronzových medailistů z mistrovství světa.

Leverkusen je aktuálně devátým celkem bundesligy a v pohárové soutěži bude napravovat nečekaně vysokou prohru v Kapošváru. "Výše porážky překvapila i nás, i když Němci tam hráli bez amerického rozehrávače Besta," připomněl klubový ředitel Rudolf Šimeček hlavní oporu protivníka.

Český tým, povzbuzený víkendovým vítězstvím na palubovce Mlékárny Kunín, nastoupí proti atletickému a silově velmi dobře vybavenému soupeři v kompletním složení. Mírným překvapením v sestavě je zařazení podsaditého Řeřábka namísto Panáčka. "Typově by měl být vhodnějším hráčem proti silovému stylu německého družstva," vysvětlil Šimeček.

V Leverkusenu začne středeční utkání rozskokem už v 18:00 namísto původně plánovaného začátku v 19:30.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž