Nymburští basketbalisté míří na lavičku k oddechovému času.

Nymburští basketbalisté míří na lavičku k oddechovému času. | foto: ERA Basketball Nymburk / David Šváb

Další škrty. Snížení platů se dotkne také basketbalistů Nymburka

  • 4
Basketbalový Nymburk je dalším klubem, který po zrušení soutěží vinou pandemie koronaviru sáhl k úsporným opatřením. Vedení se s hráči a zaměstnanci dohodlo na snížení platů. Šestnáctinásobný český mistr o tom informoval v tiskové zprávě.

Domácí sezona Nymburku skončila před dvěma týdny, kdy basketbalová federace předčasně ukončila nejvyšší soutěž. Minimálně do září byla přerušena také Liga mistrů, ve které Středočeši vyhráli základní část a po úspěchu v prvním kole play off měli ve čtvrtfinále narazit na AEK Atény.

Sezona byla zkrácena o téměř tři měsíce, Nymburk proto nemohl naplnit rozpočet, z nějž velká část jde právě na platy hráčů. Vedení se proto dohodlo s basketbalisty na snížení platů po dobu, kdy se nebude hrát, tedy do června, kdy bude sezona účetně uzavřena.

Klub tím chce zamezit tomu, aby se dostal do ztráty a musel slevovat ze sportovních cílů pro další ročník. 

„Naším cílem je zakončit sezonu tak, abychom si nepřetahovali závazky do dalšího ročníku,“ uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel klubu Ondřej Šimeček.

„A vzhledem k aktuálním omezeným možnostem pro partnery jsme se snažili co nejlépe vybalancovat rozpočet,“ přidal Šimeček. „Za majitele i vedení jsme rádi, že k tomu všichni přistoupili pozitivně. Je vidět, že jim na budoucnosti klubu záleží. Potvrdilo se, že všichni táhneme za jeden provaz a že dobrá chemie v týmu se neprojevuje jen na hřišti,“ dodal.

O kolik byly hráčům a dalším zaměstnancům platy sníženy, klub nezveřejnil. K podobnému kroku sáhl už dříve basketbalový celek z Pardubic, kde hráči budou do konce června brát 75 procent dosavadního příjmu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž