David Simon (vlevo) v dresu Štrasburku najíždí kolem Frejuse Zerba z Gravelines.

David Simon (vlevo) v dresu Štrasburku najíždí kolem Frejuse Zerba z Gravelines. | foto: Profimedia.cz

Dvoumetrovým vstup zakázán! Korejská liga vypoví zahraniční hvězdy

  • 19
Američan David Simon je jedním z basketbalistů, kteří budou muset odejít z korejské ligy kvůli tomu, co bylo dřív při získávání angažmá jejich výhodou. Simon je totiž příliš urostlý. Šéfové korejské ligy KBL rozhodli, že od nové sezony zakážou nastupovat zahraničním hráčům vyšším než dva metry.

Každý tým v korejské lize smí mít na soupisce dva cizince. Podle nových pravidel nesmí být jeden vyšší než dva metry a druhý dokonce nesmí mít více než 186 centimetrů.

Vedení KBL si od neobvyklé restrikce slibuje, že týmy nebudou spoléhat jen na vysoké hráče, ale budou více využívat rychlé a mrštné basketbalisty.

„Tomuhle rozhodnutí fakt nerozumím,“ uvedla největší hvězda soutěže, 206 centimetrů vysoký Simon. Pivot celku Anyang KGC hraje v Koreji s přestávkami od roku 2010 a v uplynulé sezoně byl nejlepším střelcem s průměrem 25,7 bodu na zápas.

David Simon v korejské lize:

Simonovým spoluhráčem v Anyangu je Quentin Peterson, který loni na podzim zazářil v české lize v dresu USK Praha. Jeho se však restrikce nedotknou, měří totiž pouze 183 centimetrů.

„Vypadá to, že už si tu nezahraju, pokud ta pravidla nezmění,“ poznamenal Simon, jenž si basketbalem vydělával také v Bulharsku, Rusku, Franci, Srbsku, Kazachstánu a na Filipínách.

Korejci navázali na obdobné opatření platné právě na Filipínách.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž