Eva Horáková ještě jako basketbalistka chystající se na předminulou sezonu.

Eva Horáková ještě jako basketbalistka chystající se na předminulou sezonu. | foto: Jan Strouhal, MAFRA

Kontakt s Pardubicemi utichl, lituje trenérská adeptka Eva Horáková

  • 6
Pardubická Studánko, máte stále zájem, abych u vás já, Eva Horáková, trénovala a pomáhala se místním ženám v ŽBL zlepšit? A na obou koncích nastalo pouze hrobové ticho. Buď na druhé straně aparátu vypadlo spojení, anebo zkrátka s jakoukoliv odpovědí otálejí.

Přesně takhle si v těchto dnech a týdnech připadá bývalá vynikající basketbalistka. Pořád čeká na konečný verdikt.

Přitom ještě nedávno tým loňského nováčka BK Studánky Pardubice vyhlašoval do světa, že s hráčkou, která během své bohaté kariéry oslňovala také zámořské a evropské palubovky, probíhají námluvy na post asistentky trenéra. Ale v jednáních zřejmě přišel zádrhel.

"Kontakt utichl, už dva měsíce se mi z klubu nikdo neozval, zda tedy skutečně mají vážný zájem, nebo ne," lituje Eva Horáková. Kdysi první dámě českého ženského basketbalu by navíc už nic nebránilo v zahájení přípravy družstva, nedávno totiž úspěšně složila zkoušky a získala trenérskou licenci kategorie C.

"Intenzivně jednáme a dokonce sháníme partnery, kteří by nám pomohli Evu do klubu přivést," říkal ještě nedávno trenér Studánky Roman Chocholouš. Teď je, zdá se, všechno jinak.

"Jsem zklamaná," hlesla Horáková, známá dříve pod dívčím jménem Němcová. Podle všeho se domluva na vzájemné spolupráci zasekla v bodu finančního ohodnocení, kde se představy obou stran rozcházejí.

A pokud by přece jen netrénovala, přivýdělek by zřejmě našla v České televizi, kde komentovala nejen ženskou ligu, ale naposledy basketbalové Mistrovství Evropy žen v Polsku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž