ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Russnák / mmcité 1 Basket Brno

Ostravští basketbalisté zvládli koncovku. Uspěla i Opava

  • 0
Sedm vteřin chybělo do konce, když Alleyn po přihrávce Šmída pronikl pod koš a ve středečním 4. kole národní ligy rozhodl o výhře basketbalistů NH Ostrava nad Svitavami 82:81.

Hosté sice měli ještě jeden útok, ale vzal ho na sebe Welsch a minul. Ostravští si tak po USK Praha připsali další cenné vítězství.

Ve skvělých výkonech pokračuje Opava, která porazila Olomoucko 101:70. „Opět nás táhl Jakub Šiřina, ale přidali se i další hráči,“ řekl opavský trenér Petr Czudek. Pochvaloval si, že Olomoucko přeskákali o 22 doskoků. „A důležité bylo, že Honza Švandrlík ubránil Lukáše Palyzu a ještě přidal čtrnáct bodů,“ dodal Czudek.

„Ta koncovka, to byla odměna pro diváky,“ usmál se ostravský křídelník Radek Pumprla. „Ale odehráli jsme dobré utkání.“ Přiznal, že přece jen měl obavy o výsledek, když hosté ve druhé půli snad ze čtyř útoků po sobě dali trojku.

„Důležitá byla trpělivost,“ podotklo ostravské křídlo Filip Šmíd. „I když jsme prohrávali dvouciferným skóre, nesnažili jsme se ztrátu dohnat hned, ale dotahovali jsme postupně. A měli jsme štěstí, že Svitavám tam v první půli nic nepadlo z dálky.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž