Kevin Durant na tréninku amerických basketbalistů v Las Vegas

Kevin Durant na tréninku amerických basketbalistů v Las Vegas | foto: AP

LeBronovi patří kus FC Liverpool, Durant si koupil podíl ve Philadelphii

  • 0
Basketbalová hvězda Kevin Durant rozšiřuje své investice. Jedna z hlavních osobnosti NBA se stala menšinovým vlastníkem klubu Philadelphia Union ze zámořské fotbalové ligy MLS. Podle zámořských médií si hráč Brooklynu zajistil podíly v neupřesněné výši jednoho až pěti procent.

Světový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz už v minulosti neúspěšně usiloval o akcie v jiném celku severoamerické ligy DC United. 

Washingtonský rodák Durant v této sezoně nezasáhl do NBA kvůli zranění achilovky, které utrpěl před rokem během finálové série, v níž jeho tehdejší klub Golden State podlehl Torontu. 

Později podepsal jako volný hráč v Brooklynu čtyřletou smlouvu na 164 milionů dolarů, v jeho dresu ale ještě nenastoupil. A předpokládá se, že nezasáhne ani do zbytku sezony po červencovém restartu soutěže.

Ve svém zájmu o fotbalovou investici není Durant mezi hráči NBA sám, jeho někdejší spoluhráč z Oklahoma City a nynější hvězda Houstonu James Harden je podílníkem v houstonském Dynamu (stejně jako bývalý boxerský šampion Oscar de la Hoya).

Bývalý kanadský rozehrávač Steve Nash se zase zapojil do financování Vancouver Whitecaps a patří mu podíl ve španělském klubu RCD Mallorca.

Dvouprocentní podíl v FC Liverpool už bezmála jednu dekádu náleží LeBronu Jamesovi

TAK TO SI VYFOTÍM. Zápas mezi Liverpoolem a Manchesterem United si nenechal ujít ani slavný basketbalista LeBron James.

Jeden z nejlepších basketbalistů historie plánoval i vstup do Interu Miami, klubu Davida Beckhama, po odchodu z Miami Heat však Jamesův zájem o investování do floridského socceru opadl.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž