Nymburský křídelník Kendrick Ray zakládá akci.

Nymburský křídelník Kendrick Ray zakládá akci. | foto: mmcité+ Brno / Jan Russnák

Ray se do Nymburka nevrátí, buď bude hrát NBA, anebo za Maccabi

  • 1
Nymburský basketbal ztrátu a úspěch zároveň. Přišel o svého nejlepšího hráče Kendricka Raye, avšak také se mu podařilo vystřelit další jméno do vyšších sfér. Čtyřiadvacetiletý Američan získal smlouvu v izraelském velkoklubu Maccabi Tel Aviv, zároveň ještě není zcela vyloučen ani jeho letní odchod do NBA.

Lepší reklamu si Kendrick Ray během jediné sezony v českém celku sotva mohl udělat. Zazářil v NBL, když se stal jejím nejužitečnějším hráčem a zároveň opanoval smečařskou exhibici v rámci jejího utkání hvězd.

Ale hlavně byl vidět v Lize mistrů, kde si vybojoval nominaci do druhé pětky a zapisoval průměry 15,3 bodu, 4,8 doskoku a 2,6 asistence, když odehrál v průměru jen lehce přes 20 minut na utkání.

V průběhu června se pouze 188centimetrový křídelník zúčastnil zkoušek v Orlando Magic, San Antonio Spurs a Utah Jazz a tréninku Oklahoma City Thunder. Smlouvu v NBA by si nyní mohl zajistit prostřednictvím dobrých výkonů v červencové Summer League.

Navázal by tím na svého staršího bratra Allana Raye, který odehrál jednu sezonu za Boston Celtics.

29.května 2018 v 15:55, příspěvek archivován: 19.června 2018 v 06:58

Over the next two weeks, Owl alum Kendrick Ray (@Rayoam0) will be doing mini-camps with the Orlando Magic, San Antonio Spurs, and Utah Jazz. He will also be working out for the Oklahoma City Thunder. Do work Kendrick! https://t.co/RJVbBLBRs6

Jistotu dobré basketbalové adresy Rayovi poskytuje pondělní podpis smlouvy s Maccabi Tel Aviv. Klub s ním pravděpodobně počítá do duelů prestižní Euroligy, zcela jisté to však zatím není. Po nezdaru v uplynulé sezoně se odhodlal k bezprecedentnímu kroku a od podzimu chce mít dva týmy - jeden pro izraelské soutěže a druhý pouze pro evropskou scénu.

Kendrick Ray připojil k dalším zámořským hráčům, kteří si prostřednictvím nymburského angažmá získali jméno - Chassonu Randlemu (Philadelphia, New York, Real Madrid), Miku Dixonovi (AEK Atény, Štrasburk), Bryonu Allenovi (Oldenburg, Pinar Karsiyaka) nebo Howardu Sant-Roosovi (Darüssafaka Istanbul).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž