Český basketbalista Tomáš Satoranský zdraví publikum.

Český basketbalista Tomáš Satoranský zdraví publikum. | foto: ČBF / Václav Mudra

Satoranský v roli trenéra. Předá zkušenosti svým pokračovatelům

  • 0
Tomáše Satoranského čeká spousta nových zážitků. Vždyť vstoupí do NBA, jako čtvrtý Čech v historii. Ještě před tím však v Praze stihne premiéru svého basketbalového kempu. Bude předávat zkušenosti nástupcům a vyzkouší si roli trenéra.

Kemp proběhne od této soboty do pondělí, víkendový program je určen přihlášeným hráčům a hráčkám, v pondělí si Tomáš Satoranský zve do haly Folimanka vybrané mladíky z České republiky a Slovenska ve věku do 15 let.

Kemp byl po otevření registrace prakticky během dvou dnů vyprodán, organizátoři však těsně před akcí pár míst přidali.

Dvoumetrový rozehrávač se při basketbalovém tréninku bude věnovat všem basketbalistům a basketbalistkám od 13 do 18 let osobně. Jedna tréninková skupina má maximálně 20 sportovců.

Trenérskou zkušenost vnese Ken Scalabroni, který v minulosti působil v německé Bundeslize. Právě pod ním vstoupil Tomáš Satoranský v USK Praha do dospělého basketbalu.

Den na Folimance nebude pouze o basketbalu. Mladí sportovci budou muset v některých fázích odložit míč z ruky. Aleš Kaplan a Petr Horák jim připravili atletický trénink se zacílením na basket. Zaměří se v něm na zpevnění těla, ale také na první rychlý krok, který je především ve hře 1 na 1 základem úspěchu.

O výživě se bude s účastníky bavit specialista, profesor lékařské chemie a biochemie na 1. lékařské fakultě UK a výživový poradce řady předních českých sportovců Libor Vítek.

A slovo pak dostane znovu Tomáš Satoranský, během diskuze s mladými basketbalisty povypráví o své cestě z USK Praha přes španělské kluby Real Betis Sevilla a FC Barcelona až do NBA.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž