Karlovy Vary mají první posily pro ligu

Karlovy Vary - Manažer karlovarského basketbalového klubu Roman Maleček získal pro příští sezonu v první lize žen dvě posily. "Na post nahrávačky jsme k Blance Sedláčkové získali Pavlu Mikolajovou z USK Praha. Nahradí nám vlastně Terezu Brantlovou, která odešla do Trutnova. Čtyřiadvacetiletá, sto sedmdesát centimetrů vysoká hráčka má za sebou dvě prvoligové sezony za Královo Pole a dvě v dresu USK," prozradil Maleček.

Z ještě větší dálky přivedl nové křídlo, sto osmdesát centimetrů vysokou Michaelu Abelovou. "Hrála za Slovan Bratislava a je členkou slovenské juniorské reprezentace," ocenil kvality druhého nováčka týmu. V něm by trenér Josef Primus neměl postrádat žádnou z hráček, s nimiž letos vybojoval postup do nejvyšší ženské soutěže.

"Smlouvy podepsalo devadesát procent stávajícího kádru, u zbývajících jen čekám na jejich návrat z reprezentačních akcí," uvedl Roman Maleček. Reprezentace nyní zaměstnává čtyři hráčky karlovarské Lokomotivy, všechny nastoupily minulý týden společně v přípravných zápasech s Autrálií v Hradci Králové a Trutnově.

"Šárka Chocholatá už má jistou účast ve výběru pro mistrovství světa hráček do 20 let v Chorvatsku, který teď míří na soustředění do Tunisu. Lenku Větrovcovou, Blanku Sedláčkovou a Kateřinu Zohnovou zařadili do užšího výběru pro letní kvalifikaci na mistrovství Evropy," shrnul manažer Maleček.

Toho do premiéry družstva v první lize 18. října čeká ještě hodně práce. "Sháním ještě dvě vysoké hráčky, zajišťuji peníze, ubytování, jednám s radnicí. Ta předběžně slíbila pomoc a já doufám v pozitivní výsledek. Rozhodne však až zářijové zastupitelstvo," dodal Maleček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž