Blanka Sedláčková je jednou z těch, které trápí chřipka.

Blanka Sedláčková je jednou z těch, které trápí chřipka. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Karlovarské basketbalistky kácí před duelem se Strakonicemi chřipka

  • 0
Po dvaceti dnech a třech zápasech venku se basketbalistky karlovarské Lokomotivy představí opět na palubovce tuhnické haly. Dnes večer od 17.30 hodin přivítají Strakonice.

A jako tradičně: domácí sráží obrovská marodka. "V pořádku není koleno DeHaven, s chřipkou zalehly Eisnerová, Borecká, Sedláčková a Heidlerová," vypočítává karlovarský manažer Roman Maleček.

Na druhou stranu se na palubovku vrátí po dlouhodobém zranění Houdková.

Po deseti kolech ŽBL má Lokomotiva na kontě čtyři výhry a patří jí sedmé místo v tabulce. Strakonice jsou o jednu výhru a bod lepší a jsou páté. V prvním vzájemném duelu na jihu Čech prohrály Karlovy Vary 71:62.

Strakonice přijedou v úterý opět, hraje se totiž 4. kolo Českého poháru. Do něj se Karlovaračky dostaly pondělní výhrou na palubovce druholigového Ústí nad Labem 49:99.

"Skórovali jsme z různých pozic, těžili z výškové převahy pod oběma koši, kde kralovaly Magerčiaková a Větrovcová," vzpomíná Maleček.

Strakonice podruhé Proti Strakonicím to bude mít lae jeho tým o mnoho těžší. Ve strakonickém dresu hraje Petra Reisingerová, dlouhodobě nejlépe doskakující hráčka celé soutěže. Reisingerová je jednou ze tří bývalých karlovaraček v dresu soupeře. Karlovarskou kolonii na jihu čech doplňují ještě Pilátová a Zmeková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž