Tereza Kuthanová (vlevo) z Hradce Králové zakončuje na trutnovský koš, brání ji...

Tereza Kuthanová (vlevo) z Hradce Králové zakončuje na trutnovský koš, brání ji Michaela Vondráčková. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Vlna zranění trutnovské hře prospěla. Semklo nás to, říká Vondráčková

  • 5
Chyběly tři hráčky základní pětky a čtvrtá ještě pár hodin před zápasem nevěděla, zda ji doznívající zranění na palubovku pustí. Možná tato skutečnost přinesla v derby mezi Trutnovem a Hradcem Králové basketbalistkám domácí Kary impulz, který využily k nečekanému vítězství 69:60.

„Semklo nás to. Třeba i tím, když vidíte, jak holky, které nemohou hrát, jsou ve stresu z toho, že vám nemohou pomoct,“ sdělovala po utkání Michaela Vondráčková, se sedmnácti body nejlepší střelkyně celého utkání.

Trutnov do zápasu nastupoval bez zraněných Prokešové a Russellové, chyběla nemocná Ovsíková a navíc Nagyová nastoupila těsně po zranění. Hostující Hradec ale z toho plynoucí výhodu nevyužil.

„Hráčky jsem varovala, že to takhle nemohou brát, byla to snad první věta, kterou jsem jim před zápasem řekla. Bohužel něco podobného jsme zažily loni ve Strakonicích,“ posteskla si trenérka hradeckého družstva Romana Ptáčková.

Podle nejlepší střelkyně utkání o výsledku rozhodla úspěšnost střelby. „Dařilo se nejenom mně, ale i ostatním, tři jsme daly přes deset bodů a jedna těsně pod,“ vypočítává Vondráčková jeden z důvodů, který Trutnov přivedly k výhře.

K tomu přidává ještě jeden z opačné herní činnosti: „Důležitá byla naše píle v obraně a pohyb, kterými jsme soupeřkám ztěžovaly střelbu.“

I kvůli tomu Hradec teprve podruhé letos prohrál, první porážku utrpěl v úvodním kole od mistrovského USK Praha. „Byl to náš nejhorší výkon v sezoně, pro mě v některých chvílích až nepochopitelný,“ přiznala Ptáčková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž