Jozef Rešetár, trenér Trutnova

Jozef Rešetár, trenér Trutnova | foto: Vilém Fischl

Vysoká výhra nás nesmí uspokojit, jasno není, varuje trutnovský trenér

  • 0
Na jedné straně výborný zážitek, který se nepovede každý den, na druhé obava, aby do dalšího zápasu nepřinesl uspokojení, které by se mohlo vymstít. S tím odjížděl trenér trutnovské Kary z prvního zápasu série o bronz z Ženské basketbalové ligy, který jeho tým v Hradci Králové vyhrál až neuvěřitelně vysoko. Po prakticky jednoznačném průběhu skončil duel dvou družstev, která v základní části skončila za sebou, výhrou hostů z Trutnova v poměru 72:36.

Něco takového nečekal snad nikdo a Rešetár nebyl výjimkou. „Někdy se stane, že se soupeř zasekne a nejde mu nic. Ale to nás nesmí uspokojit,“ uvedl zkušený kouč po zápase, kterým si Kara připravila dobrou výchozí pozici. V sérii na dvě výhry totiž může bronz slavit už v pátek, kdy se hraje právě v Trutnově.

Pro trenéra to musel být zápas, ve kterém snad ani nemohl být nespokojený. Jak to bylo s vámi?
Určitě se nám povedl, ale trenér nesmí být nikdy spokojený a i tady nějaké chyby byly.

Co byste naopak na výkonu svého týmu vyzdvihl?
Obětavý výkon v obraně a hlavně ochotu hráček v obraně spolupracovat. To je velmi cenné.

Hned na začátku jste šli do vedení 7:0 a velmi brzy bylo jasné, že domácí Hradec není v dobrém rozpoložení, i když v jednu chvíli snížil na rozdíl tří bodů. Zapochyboval jste vůbec někdy, že by se průběh zápasu mohl otočit?
Právě v tom úseku, o kterém jste mluvil, jsme střídali a to vždycky chvíli trvá, než se nové hráčky na hřišti zorientují. Bylo to tak i v tomto případě, ale že vyhrajeme, jsem nepochyboval.

V pátek vás čeká druhé utkání série. Hrajete na domácím hřišti a v případě úspěchu budete třetí. Takový výkon a hlavně výsledek musel vás i vaše hráčky povzbudit.
Možná ano, ale vojna skončí až udílením medailí a tu my ještě zdaleka nemáme. Vyhráli jsme jeden zápas, a i když to bylo nečekaně hladké, tak rozhodnuto není. Hradec nechytil začátek a brzy byl zlomený, na to se ale podruhé spoléhat nedá. Na druhé straně svému družstvu věřím, takže věřím, že třetí budeme my.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž