Pardubičtí basketbalisté naslouchají pokynům trnéra Dušana Bohunického.

Pardubičtí basketbalisté naslouchají pokynům trnéra Dušana Bohunického. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté si na úvod zopakují čtvrtfinálovou bitvu

  • 0
Naposledy těsný souboj Pardubic v Děčíně rozhodl o vítězi čtvrtfinálové série play-off Mattoni NBL. V prvním kole nejvyšší soutěže mohou hráči Beksy oprášit recept a zavzpomínat na tehdejší vydřený postup. Naopak Děčín bude chtít za kruté vyřazení složit reparát.

"Z mého pohledu je to mediálně asi nejlepší zápas, který se nabízel. Ve mně osobně budou před zápasem určité vzpomínky na momenty, které nastaly v tom posledním čtvrtfinálovém zápase, ale je naprosto jasné, že se k tomu nesmíme vracet. Je tu nová sezona a my musíme začít úplně od začátku. Nesmíme si připustit nic, co se stalo v minulosti," hlásal na klubovém webu trenér týmu Dušan Bohunický.

"Co se týče samotného utkání, myslím si, že rozhodovat se bude v soubojích jeden na jednoho. Nebude to až tolik o basketbalových dovednostech, protože je to první zápas, ale podle mého názoru bude nejdůležitější vůle," dodal Bohunický.

Obhájce bronzových medailí sice vstoupí do nového ročníku bez Litevce Evaldase Žabase a Ondřeje Peterky, ale zato s rozehrávačem Levellem Sandersem, který pardubický dres oblékne po svém letním návratu, paradoxně právě z Děčína. Američan se tak v sobotu večer poprvé postaví svým bývalým spoluhráčům.

Pardubického kouče trápí zranění křídel Samuela Faifra a Coreyho Muirheada. Jejich start je proti děčínským Válečníkům nejistý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž