Ježdík: Začíná něco nového

  • 7
Praha - Michal Ježdík, to je Sparta, platilo ještě donedávna. Přesněji do středy. Tento den se začala nová kapitola brzy čtyřicetiletého kouče a bývalého reprezentanta. Ježdík odchází trénovat do týmu Nymburka, k letošnímu vicemistrovi. "Jsem na další životní křižovatce. Angažmá v Nymburku beru jako další výzvu," říká o svém přestupu.

Podruhé v životě opouští "svoji" Spartu Michal Ježdík. Od žáčků se zde učil basketbalovému řemeslu a z Letné odešel do středečního večera jen jednou. Před sedmnácti lety šel na vojnu do Pardubic, ale po roce se do důvěrně známého prostředí vrátil. Ze Sparty se prokousal do reprezentace, byl elitním rozehrávačem a je nejlepším střelcem klubové historie.

Na nostalgické vzpomínání si ale Ježdík nehraje. "Každý konec je těžký... Ale když něco končí, tak něco nového zase začíná," tvrdí realisticky Ježdík, v současné době i reprezentační kouč. "Teď se stoprocentně soustředím na svoji novou práci, začal jsem na ní myslet od první minuty, kdy bylo jasné, že půjdu do Nymburka," řekl.

Poprvé se před nové svěřence Ježdík postaví v pátek. V Nymburku však nepůjde do neznáma: tamní prostředí výborně zná z častých pobytů s reprezentací, stejně tak dobře má zmapovaný i kádr nymburských basketbalistů. "Stojí přede mnou tři zásadní úkoly: musíme konsolidovat mužstvo, dokončit plán přípravy a také chci nasát atmosféru nymburského basketu. Znalost zákulisí je nezbytná," vysvětlil v srpnu čtyřicetiletý trenér.  Nové práce se už nemůže dočkat. Z jeho hlasu je cítit, jak moc se na ni těší.

"Láká mě práce v ambiciózním mužstvu. Ve Spartě jsem si dokonale vyzkoušel tu s talenty a mladíky, teď mě čeká něco jiného - v Nymburku je řada hotových hráčů. Bude to víc o taktice," porovnal energický kouč, kterého láká i dokonalé tréninkové zázemí středočeského klubu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž