Ježdík hráčům vyčinil a výtky zabraly

Praha - V řadě sedadel za sparťanskou střídačkou seděli hráči, kteří obyčejně bývají na palubovce. Ruku střelce Pavla Miloše zdobí sádra, vedle posedávali pivoti Dvořák a David Douša, rozehrávač Velenský. Tým trápí zranění a nemoci. Místo nich bojovala v derby sestava náhradníků, z níž vyčníval jen reprezentační pivot Pavel Frána. Právě on nakonec třiceti body nejvíc pomohl Spartě k vítězství 79:74 ve třetím kole nadstavby ve skupině A2, o které tým musel hodně bojovat až do konce utkání.

V polovině zápasu prohrával oslabený favorit o osm bodů, basketbalisté USK měli zřetelnou převahu. Střelba zdálky a z ní šest povedených trojek i důraznější obrana je vynesly k náskoku, který dosahoval i deseti bodů.

Sparťanský kouč Michal Ježdík často vzteky rozhazoval rukama. Hlasité spílání se rozléhalo ztichlou halou. O přestávce hráčům vyčinil. „Neslyšeli nic příjemného, naštvali mě. Mohou prohrát, ale ne po výkonu, kdy nejsou schopní zahrát na sto procent. Obzvlášť hráči z lavičky,“ řekl po utkání Ježdík.

Výtky nejspíš zabraly, třetí čtvrtinu vyhráli sparťané 24:11. Deseti body v řadě otočili skóre na svou stranu a od stavu 49:48 náskok zvyšovali. „Základní chyba byla v obraně. Kolik jsme třeba pustili míčů na Fránu pod košem, to se nevidí,“ litoval po zápase Jan Slowiak, asistent trenéra USK.

Koncovka se změnila v drama, devítibodový náskok sparťané skoro ztratili. USK vrátil do hry kapitán Petr Treml, jenž stáhnul skóre trojkou a dvěma trestnými hody. Zdálo se sice, že sparťan Petr Burda už pojistil Spartě vítězství, jenže USK ještě dosáhl na rozdíl tří bodů.

Skóre definitivně ukončil trestnými hody až David Marek, sedmnáctiletý rozehrávač Sparty. „Utkání jsme měli vyhrát, Sparta je hodně oslabená. Bohužel jsme nezopakovali výkon z posledních zápasů,“ řekl Jan Slowiak. „Tentokrát jsme podali chladný výkon.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž