Tornike Šengelija z Baskonie zakončuje na koš Fenerbahce, sledují ho Kostas...

Tornike Šengelija z Baskonie zakončuje na koš Fenerbahce, sledují ho Kostas Slukas, Ahmet Düverioglu, Gigi Datome a Jan Veselý (zleva). | foto: Euroleague.net

Achillovka vyřadí Veselého na týden, Nunnallyho zlomená ruka na měsíc

  • 0
Střetnutí s Baskonií přišlo basketbalové Fenerbahce Istanbul draho - v pátek ztratilo hned dva členy Jamese Nunnallyho a Jana Veselého. Štěstím v neštěstí pro tureckého i euroligového šampiona je, že zranění obou členů základní rotace mohla být vážnější.

Nešťastné sekundy ze třetí čtvrtiny pátečního euroligového duelu vyřadily nejprve českého pivotmana Veselého, který si natáhl Achillovu šlachu.

Hned poté následoval exponovaný pád amerického křídelníka Nunnallyho na záda. Smolné salto, po kterém se dlouho ošetřovalo, nakonec dopadlo ještě velmi dobře. V prvních momentech byly důvody obávat se o hráčovo dlouhodobé zdraví.

Nunnally nezvládl smeč, zasahovali zdravotníci

Dramatické momenty ze zápasu Fenerbahce - Baskonia

Ještě ve čtvrtek večer po výhře tureckého týmu 79:74 zaznělo, že Nunnally bude v pořádku a žádné následky mít nebude. To se však lékaři soustředili na jeho nervovou soustavu. 

Jenže v pátek si jejich kolegové prohlédli ruku a šance na Američanův rychlý návrat na palubovky vyloučili. Rodák z kalifornského San Jose si při pádu zlomil kost a čeká ho měsíční pauza.

Veselý bude od basketbalu odpočívat týden. Nedělní zápas turecké ligy se Sakaryí byl pro něj vyloučený okamžitě. 

Fenerbahce se bez hlavní podkošové síly trápilo tři čtvrtiny, nakonec však outsidera přehrálo 89:75. Osud duelu vzali do rukou Marko Gudurič a Veselého pivotmanský parťák Jason Thompson.

Teď se hraje o to, zda se Veselý stihne uzdravit před soubojem sedmnáctého euroligového kola. Hraje se ve čtvrtek od 20.45 v hale španělské Valencie.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž